XCess @ Powerzone - A'dam, 26 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Sven Vath: family business on sunday afternoon


Terwijl voorheen overwegend Rotterdam het decor voor de Xcess feesten was, werd dit keer de Amsterdamse Powerzone door de organisatie uitgekozen. Hoofdact van de avond was de Duitse technogrootvader Sven Vath, die in de grote zaal werd bijgestaan door Toni Rios.

Tekst: Hein
Foto's: Nash


Vol moed en helemaal klaar voor een goed feest werd bij binnenkomst de zin enigszins getemperd. Wellicht is de Powerzone over het algemeen ander soort publiek gewend, want een erg onvriendelijk handelende security stond je bij de ingang op te wachten. Garderobe en bonnenverkoop verliepen echter vlot en de gratis toiletten zijn een goed initiatief in deze club. Hoewel een biertje voor 2,50 euro het gratis toilet wel weer ruimschoots compenseert.


Pietje K.

Tony Rios stond geboekt voor de eerste twee uur en moest het publiek opwarmen voor Vath. Maar verder dan een klein beetje opwarmen wist Tony Rios het niet te brengen. Het publiek reageerde nauwelijks op de man die een lauwe vlakke houseset draaide.

Toni Rios


De man waar het vanavond om te doen was begon om onbekende redenen een half uur later dan gepland. Zoals we van de Duitse technoheld gewend zijn, begon hij zijn set zeer rustig. Een mix van minimale plaatjes en electro-platen, platen die gekenmerkt werden door lange stringpartijen werden de eerste anderhalf uur aan het publiek voorgeschoteld. Wat opviel was dat Vath erg ingetogen was en vrijwel geen contact maakte met zijn publiek, iets wat met enige voorzichtigheid toch wel een van de handelsmerken van de Duitser genoemd mag worden. Halverwege zijn set versnelde de Duitser plotseling, wat goed werd ontvangen door het publiek. Echter, de Sven zoals we hem kennen, de man die met zijn enthousiasme een heel publiek naar zijn hand weet te zetten, heeft de Powerzone de hele avond niet mogen zien.



Dat niet iedereen gekomen was voor Sven Vath blijkt wel uit de grote interesse voor de kleine zaal, welke gehost werd door Electronation. Van half twee tot half vier stond hier 'minimal-man' Steve Bug geboekt. Terry Toner & Herr Arter openden voor hem en sloten tevens af. Terwijl sommige mensen dachten dat Steve Bug een electroset zou gaan draaien, bracht hij een prima minimale set ten gehore. Dat leidde tot een goedgevulde zaal, vol dansende bezoekers. In die kleine zaal was het publiek dan ook meer uitgelaten dan in de grote zaal.

Steve Bug

Dat Sven Vath niet helemaal bracht wat van hem verwacht werd, had wellicht te maken met het feit dat hij de volgende dag op Timewarp weer aanwezig moest zijn, een evenement dat voor de eerste maal in tien jaar niet door Vath werd afgesloten. Een geinteresseerde bezoeker vroeg aan de altijd spraakzame Vath hoe dit kwam, waarop hij antwoordde in zijn welbekende Duitse Engels: "I have family business on sunday afternoon."

L2P interview Sven Vath (2002)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws