Southern Comfort Zone @ Las Palmas - R'dam, 30 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Southern Comfort Zone stopt op hoogtepunt


Wat aan de eerste editie van Southern Comfort Zone in Rotterdam (Off Corso, december 2002) voornamelijk opviel, was de warme sfeer, veroorzaakt door de mooie aankleding, de soulvolle house van Kenny Dope en natuurlijk het drankje zelf. Erg benieuwd hoe de sfeer bij deze editie in Las Palmas zou zijn. De line-up, met Roog, dj Sneak en in de kleine zaal Leroy, Joachim en Vincent, was in ieder geval veelbelovend.

Tekst: Kirsten Koster
Foto's: Jos Kottmann


Ondanks dat er deze keer bij Las Palmas geen rij voor de deur staat, is rond half 1 de grote zaal al bomvol. Om twee uur kan zelfs het bordje 'sold out' voor de deur worden gehangen. Over de decoraties niets meer dan lof. Het voormalige pakhuis op de kop van Zuid ziet er sfeervol uit, en dat wordt opgepikt door een enthousiast feestende meute.




Uiteraard ontbreekt de Southern Comfort cocktailbar niet. Daar mixt een zeer mooie dame de meeste exotische cocktails. De bezoekers nemen het er van vanavond. Lachende gezichten, dansende mensen, enorme rijen aan de bar: het is feest. En wat is het altijd goed om te zien dat de meeste bezoekers de moeite hebben genomen zich mooi aan te kleden. Nederlands meest bekende house-dj Roog verzorgt de warming up, en dat doet hij in stijl. Met een soulvolle, maar op sommige momenten iets te gemakkelijke set, zorgt hij ervoor dat de dansvloer al snel volstroomt. Hij vervult zijn taak in ieder geval voorbeeldig.






Toe aan wat afwisseling wordt een bezoekje gebracht aan de kleine zaal in Las Palmas, waar de line-up wordt verzorgd door 1 van Rotterdams nieuwste muzikale initiatieven: 'Music People'. Waarschijnlijk vormen de hiphop en breakbeat-sound die ten gehore worden gebracht, voor de meeste mensen een te groot contrast met de house die in de grote zaal wordt gedraaid. Echt druk wil het in de kleine zaal niet worden, behalve op het moment dat 3 breakdancers hun kunsten vertonen. Elastiekjes lijken het wel!






Grote publiekstrekker van vanavond is de koning van de Chicago house: dj Sneak. Hij stond vorig jaar al een keer eerder in Las Palmas tijdens het 1-jarig bestaan van deze club. Zijn set is deze keer weliswaar wat minder interessant, maar niettemin zeer dansbaar. Ondanks de soms wat eentonige platen die hij de revue laat passeren, weet hij met zijn muziek een gemoedelijke sfeer te creeren op de dansvloer. Het zorgt ervoor dat het nog tot in de kleine uurtjes druk blijft in Las Palmas.






Op de site van Southern Comfort Zone staat vermeld dat dit voorlopig de laatste editie is geweest. Laten we hopen dat dit goede initiatief snel weer wordt opgepakt, voordat Den Haag korte metten maakt met drankreclame en feestelijke initiatieven die daar uit voortvloeien.

Southern Comfort Zone

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws