Future Stars @ Nighttown, 29 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Eindelijk een platform voor talent!

Een feest voorzien van een nieuw concept met bekende en (nog?) onbekende dj's. Dat is natuurlijk altijd interessant. Afgelopen vrijdag werd in Nighttown de eerste editie van Future Stars gehouden, met een zeer aantrekkelijke line-up. Oude bekenden als Gene Farris, Erick-E en Jay Samuel stonden geprogrammeerd naast talenten als Francesco Pico en Paul Hazendonk.

Tekst & foto's: Kirsten




Het Future Stars-concept is een initiatief van OneStar Recordings en heeft als doel nieuwe talenten in de dj-wereld te laten draaien naast een aantal echte publiektrekkers. Op deze manier krijgen onbekende dj's de kans om te draaien voor een groot publiek. Immers voor de meeste mensen geldt: wat de boer niet kent.... Met een sponsor als Smirnoff Ice weet je als onbekend talent in ieder geval zeker dat je niet in een 1 of ander zaaltje achteraf wordt weggestopt.



Bij binnenkomst kreeg iedereen een muntje aangereikt waarmee je een Smirnoff Ice kon krijgen voor de halve prijs. Aardige binnenkomer! Nadat het onlangs is verboden om als tabaksproducent een feest te sponsoren, zijn het de laatste tijd vooral drankproducenten als Smirnoff en Bacardi die in de dancescene een interessante markt zien. Benieuwd wanneer de Nederlandse regering het plan opvat ook alcoholreclame te gaan verbieden.



In de grote zaal warmde Andy Morris met succes de avond op. Andy Morris vormt overigens de ene helft van 'Narcotic Thrust' die onlangs nog een hit scoorde met 'Safe From Harm'. Intussen was Jay Samuel in de basement begonnen aan zijn set. Dankzij zijn prima platenkeuze zat de sfeer er daar al heel snel goed in. Jammer dat toen het duo Ignition Technician aan zijn live-optreden begon, de helft van de aanwezigen naar de bovenzaal vluchtte. Dit lag totaal niet aan de kwaliteit van het optreden, die was meer dan goed. Alleen de muziek die zij maken en ook ten gehore brachten, is behoorlijk stevig en rauw van karakter. En lettend op de rest van de line-up, was dat niet datgene waar de meeste bezoekers op af waren gekomen.



Weer boven aangekomen was Gene Farris aan zijn set begonnen. Wellicht een beetje te vroeg op de avond, want de zaal was slechts half gevuld. Een grootheid als hij, die zulke funky en melodieuze platen maakt en draait, verdient op zijn minst een goed gevulde grote zaal van Nighttown. Degenen die wel aanwezig waren, wisten zijn set gelukkig op waarde in te schatten en er werd enthousiast gedanst.



Na Gene Farris was het tijd voor 'future star' Francesco Pico. Ontdekt door Erick-E en dit jaar al eerder te beluisteren op onder andere Beach-Bop. Hij wist de sfeer die door het optreden van Gene Farris was ontstaan, goed vast te houden met zijn opzwepende en progressive-achtige platen en enthousiaste uitstraling. Hij is zeker de moeite waard om eens te gaan te beluisteren. In de basement lukte het 'future star' Paul Hazendonk om de wat leeggestroomde zaal weer goed gevuld te krijgen. Zijn stijl van draaien en platenkeuze doet denken aan die van Michel de Hey en viel goed in de smaak bij het publiek. Van dit jonge talent, overigens afkomstig uit de 'stal' van Rotterdams bekendste platenzaak Basic Beat, gaan we in de toekomst zeker nog veel horen. Future Stars: een nieuw concept is geboren!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws