House of God special @ Planet Rose, 31 aug

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De party organisatie House of God, het 'enfant terrible' van de Engelse dancescene, bracht vanavond een bezoek aan de Doornroosje. Voor een avond was het hele gebouw hun domein. Met sfeervolle decoraties in de grote en kleine zaal leek het een beetje alsof de roosje een echte middeleeuwse kerk was waarbij het gregoriaanse klooster gezang was vervangen door duistere Engelse beats.

Tekst & Fotos:Stamp



De avond begon vrij rustig, Nicky B bracht in de grote zaal een beetje slome deep house set. Dit sloeg niet echt aan waardoor de sfeer de eerste uurtjes niet echt optimaal of uitbundig was hier. In de kleine zaal werd al een stuk energieker gedraaid maar hier was dan weer weinig publiek. Het duurde even maar langzaam maar zeker druppelden er steeds meer mensen de roosje binnen en begon ook de muziek een opwaartse lijn te vertonen. Harvey Lane nam het over van Nicky B en liet al meteen een ander geluid dan zijn voorganger horen. Het tempo ging wat omhoog en de platen werden wat harder, toch kwam het nog niet echt helemaal uit de verf. Het was wel een gezellige boel op de dansvloer waar Nederlanders en meegereisde Engelsen elkaar vonden in hun gezamenlijke belangstelling; feesten! Maar echt los ging het nog niet.



Ondertussen was Paul Damage aan zijn eerste set van de avond begonnen. In de kleine zaal draaide hij een zogenaamde ‘old school set’. En inderdaad, het klonk allemaal niet zo vernieuwend of vooruit strevend maar wel verdomd lekker! Hier en daar bekende breakbeat en house klassiekers en veel stampende Engelse dance. Het was hier al wat drukker en veel mensen zaten onder het genot van een jointje naar de vermakelijke beelden te kijken die achter de DJ op een scherm werden geprojecteerd. Anderen konden het niet laten en stond vrolijk de voetjes van de vloer te schoppen. Het was een mooi voorproefje op wat nog komen zou. Na Damage trad Richie Swift ten tonele en blies iedereen van de dansvloer met nogal harde Drum & Bass.



Gelukkig begon net in de andere zaal Sir Real. De temperatuur en het tempo en het juich-gehalte waren inmiddels als een heel eind opgelopen. De donkere beats knalde uit de boxen en het publiek stond goed hard te dansen. Sir Real bracht een set met hele klinische kale techno. Harde bassdrums aangevuld met een beetje percussie en sporadisch terugkerende melodietjes. Een heel ander geluid dan de standaard techno die je tegenwoordig veel hoort, typisch Engels. Bekende platen en hippe 'hitjes' werden eigenlijk de hele avond niet gedraaid. De jongens van HOG hadden het blijkbaar zelf ook leuk en stonden ondertussen vrolijk mee te feesten op het podium en tussen het publiek!



Rond een uur of vier kwam Paul Damage zijn tweede set draaien. En nu kwamen de techno platen uit de koffer om het publiek in de grote zaal van God los te krijgen. En dat lukte! Meerdere malen brak het publiek uit in een massale geloofsbetuiging, met de handen richting hemel gericht. Paul Damage pakte de lijn op waar Sir Real 'm achter had gelaten en bracht een steeds harder wordende strakke set. Kale en sinistere platen alom. Soms klonken z’n platen alsof er niet meer dan 1 drumcomputer geluid aan het maken was, deze liet dan wel het achterste van z'n moederbord horen!! Het werd ouderwets gezellig op de dansvloer, het stroboscopische satanskruis zette iedereen in een hels licht en even begreep men misschien hoe het er een keer per maand in Birmingham aan toe gaat.





Dit was de eerste special van het nieuwe seizoen. Het ziet er de komende tijd weer goed uit voor de Planet Rose bezoekers. In het verschiet staan meer specials met o.a. Misstress Barbera, Genarro le Fosse, Surgeon en vele anderen. Ook blijven de labelnights een terug kerend fenomeen, op de planning staan labels als Clone, Highland Beats (natuurlijk), Raum.... Musik en Audio Records. En misschien komt er nog een Tresor avond! En natuurlijk het allerbelangrijkste de gewone avonden waarbij juist de DJ's die je niet altijd overal op elke line-up ziet staan hun ding mogen komen doen (John Tejada, FC Kahuna, Steve Mason en DJ Godfather). Voor meer info kijk op Planet Rose




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws