ON @ Off Corso - Rotterdam, 20 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

ON-weerstaanbaar? ON-wijs? ON-tzettend? Of is ON straks al genoeg?

ON-derkomen

Het is al eerder gezegd, maar het betreden van de Off-Corso geeft voor sommigen een gevoel van 'He, dit ken ik!'. Het doet denken aan de good-old Asta in Den-Haag. Deze was jarenlang, samen met Silly's, het gezicht van de Haagse dance. Het eerste bezoek aan de Off-Corso moet het Haagse hart van de heren van Sily's toch sneller hebben doen kloppen. Toch weer een klein beetje het gevoel terug van de Asta! Alleen nu met de kanttekening dat deze lookalike in Rotterdam is gevestigd.
De Off-Corso is niet de enige die dienst doet als club maar wel 1 van de meest indrukwekkende. Bij binnenkomst merk je al direkt dat het goed zit. De zaal is hoog, de muziek is hard en bovenal oogt het sfeervol.


Joachim

Joachim & Luke


ON-derverdeling

De club is onderverdeeld in een lounge gedeelte en een grote zaal. De lounge is gezellig en was zaterdag vanwege de enorme hitte erg druk bezocht.
Via een trappetje kom je de grote zaal binnen en kijk je uit over het feestend publiek. Daar het een bioscoop is geweest loopt de hele boel schuin naar beneden. Overal heb je een perfect uitzicht over de menigte en het podium, wat een aparte sfeer geeft. Het bovenste gedeelte van de club is over de gehele breedte voorzien van een bar. Gevolg: vlot bestellen en ook nog voldoende ruimte om eens ouderwets te 'barren'. Daarnaast is het balkon voorzien van een aantal geweldige stoelen. Wanneer je eenmaal plaats hebt genomen in deze zetels, moet er een heftige plaat aan te pas komen om deze topstoelen te verlaten!



ON-dersteuning

ON is een samenwerkingsverband tussen het Rotterdamse Sound Architecture en het Haagse Silly Symphonies. Hierdoor wordt er een dubbelslag geslagen. Ze kunnen putten uit een aanhang in twee verschillende steden. Daarbij pakken ze ook nog eens twee verschillende muziekliefhebbers. Silly's heeft zijn fans meer in de tech-house en progressive hoek zitten. Terwijl Sound Architecture toch van oorsprong een puur techno initiatief is. Het weg laten vallen van welke onderverdeling dan ook geeft een zeer gevarieerd publiek en muziekaanbod.


Laidback Luke

Rocking with the best!


ON-derscheidend

De muziekkeuze van ON kan wel eens de spannendste van Nederland gaan worden. Door de eerder genoemde grote aanhang vanuit verschillende hoeken kunnen ze een breder aanbod van muziek ten toon spreiden. De eerste twee weken kwam de muziek meer uit de progressive hoek. De voor Nederland iets onbekendere, Jamie Anderson en Dave Mothersole werden vergezeld met vaste Silly's-helden als Remy en Stef.
Maar ook voor de technofans staan er mooie optredens gepland. Vooral het bezoek van Jeff Mills op zeventien november was voor velen nu al onderwerp van gesprek.


ON-gedwongen

Naast de goede indruk van de club zelf en de ongedwongen sfeer is ook de muziek van afgelopen zaterdag het vermelden waard. De spits werd afbeten door Sound-Architecture-voorman Joachim. Die deed het voor zijn doen erg rustig aan met wat opbouwende tech-house plaatjes.

Vervolgens was het Laidback Luke die de inmiddels volgestroomde Off-Corso een erg lekkere set voorschotelde. Het is moeilijk om de stijl van Luke te omschrijven. Het is een beetje techno, het heeft wat van tech-house en om het voor de Nederlandse hokjesgeest nog moeilijker te maken had Luke ook nog een electroblok in zijn set ingebouwd. Maar bovenal is de sound Laidback Luke! Voor elke aandachtige luisteraar is het een koud kunstje om de grote-kleine-man te herkennen. Heb je op zijn jonge leeftijd al zo'n eigen sound ontwikkeld, dan ben je zeker op de juiste weg.



Na Luke stond de Brit Nathan Coles op het programma. Hij had er zichtbaar zin in en scoorde direct een hoop punten door met een I Love Techno shirt achter de schuiven te verschijnen. Hij ging er na het iets wat flauwe einde van Luke lekker tegenaan. Een goede set die wel wat weg had van de Darren Emerson sound en die het publiek wel kon waarderen. Melodieuze techno die op het einde wat zweverig werd. Dit was voor de clubhoppers die net uit de Calypso kwamen met een portie Zweeds beukwerk, wel even wennen.


Nathan Coles


ON-geevenaard ?

Toplocatie, vernieuwende boekingen, werkelijk schitterend tot zijn recht komende visuals (verwacht je ook niet in een oude bios!), goede lounge, TOP stoelen en een prima publiek.
De tijd zal het leren, maar vooralsnog kunnen we spreken van een nieuw pareltje in de inmiddels wel wat volle Rotterdamse party-vijver.


Nathan Coles




Tekst: Chris
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws