Bimbo Complex @ Now & Wow - Rotterdam, 15 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Eindelijk was er weer eens een Bimbo Complex avond in Rotterdam. De succesvolle Bimbo-avond in het Maastheater, maakte nu alweer voor de tweede maal haar opwachting in the ultra desirable dance and relax club aan de Lloydstraat te Rotterdam.






Deze aflevering was met een dubbel hoogtepuntje. Wow bood het publiek de meligheid van het Bimboconcept maar Now had voor de houseliefhebbers Tom Stephan naar Nederland gehaald. Het eerder genoemde overigens niet zonder de nodige tegenvallers. Het was namelijk zo dat hij vanuit Londen naar Nederland zou komen vliegen in een strak tijdschema. Door de extra veiligheidscontroles op Heathrow Airport en de bijhorende gevolgen van vertraging zag het er naar uit dat hij niet op tijd achter de draaitafels plaats kon nemen. Deze extra veiligheidscontroles waren uiteraard het gevolg van wat er op 11-9 is gebeurd in de VS.






Deze tragedie in de V.S. zorgde er ook voor dat om halftwee de muziek in Now en Wow werd gestopt en de stem van Ted Langebach met een galm door de zalen klonk. Hij verzocht het gehele publiek na een kleine speech om een minuut stilte in acht te nemen. Een van de meest emotionele momenten in de clubgeschiedenis. De een zegt dat hier geen aandacht aan besteed moet worden en een ander vindt het juist fijn dat er op alle fronten nagedacht moet worden over de ramp. Zo ook de organisatie van Now&Wow. Er mee eens of niet, nagenoeg iedereen kon het respect op brengen om een minuut stil te zijn. Na de minuut stilte leek de sfeer onderling persoonlijker en verruilde men de treurige blik weer voor een lach. Benny Rodrigues startte na de stilte de plaat van Simon met 'I Have a Dream' waarin Martin Luther King het Amerikaanse volk toespreekt.






Om twee uur was het de beurt aan de zojuist gearriveerde Tom Stephan. Hij draaide een lekkere afwisselende technoset, die tot vier uur duurde. Daarna nam Lacroix het over. Bimbo in de Wow werd verzorgd met shows voorzien van enige hilariteit en spot, muzikaal ondersteund door dj Everready en Quinten de Rozario. Er was een lang podium gemaakt waar een aantal figuranten van Now&Wow in hun ondergoed overheen liepen. Het was een soort modeshow maar er werd alleen niets tentoongesteld. De vrouwen liepen met een bordje voor zich met de tekst Kut Lijf erop. Op de achtergrond hoorde je het nummer van Innercity (Kevin Saunderson) met Good Live. Deze werd versneld afgespeeld waardoor het leek dat Good Live in Kut Lijf veranderde.




In de Wow werd zeer opblijend gedraaid met nutuurlijk de Gypsyman en een zeer oud nummer van Soft Cell met 'Tainted Love'. Als laatste plaat werd gedraaid het niuewe nummer van Kylie Minoque, de TL-buizen sprongen al aan maar het nummer werd nog 4 keer gedraaid speciaal voor de Now&Wow werknemers. Terug in de Now was Lacriox lekker funky bezig en had het publiek helemaal naar zijn hand. Het was niet zo warm en dus kon je het goed uithouden en mee blijven dansen, onder het genot van zo nu dan een bacootje. Als afmakker goeide Lacroix er een plaat op die voor mij best onverwacht aankwam. Wat een knaller, keiharde techno! Je moest behoorlijk meespringen om het tempo bij te houden. Om half 7 werd iedereen verzocht om Now&Wow te verlaten om of ergens te gaan after-partien of om lekker naar huis te gaan en het bedje op te zoeken.







Auteur: Jim!
Foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws