Mystic Garden

Kim van den Heuvel | 20 juni 2016
party reports

Party: Amsterdam
Locatie: , Sloterpark
Line-up: De Hofnar, The Man With No Shadow, Jay Lumen, Carlo Lio, Roberto Capuano, Surgeon, Nastia, Klangkuenstler, Raresh, Sigha en vele anderen.
Datum: Zaterdag 18 juni 2016

Mystic Garden

Ergens, in een prachtig natuurgebied in het westen van de stad Amsterdam, doemt eenmaal per jaar een idyllisch festijn op. Het Sloterpark verandert voor een dag in een mystieke tuin, genaamd Mystic Garden, waar het leven, muziek, en creativiteit hand in hand gaan en waar tijd niet bestaat. Voor ons drie hele mooie redenen om eens een kijkje te nemen in deze sprookjesachtige wereld, waarin techno en house de boventoon zouden voeren.

Pracht en praal

De creativiteit kwam ons vlak voor de ingang al tegemoet. Fantasiefiguren wachtten de festivalbezoekers op om ze welkom te heten. Direct keken wij onze ogen uit. Het duurde wel erg lang voordat wij binnen waren, omdat er niet zoveel poortjes waren. Maar omdat tijd op Mystic Garden niet bestaat, besloten wij ons hier niet druk om te maken. Dit mantra herhaalden we bij de toiletten en de muntenkassa’s. Wat direct opviel was de prachtige aankleding van het woud. We wisten niet waar we kijken moesten: lampionnen, stoommachines, lichten, klokken, dromenvangers; de bossen waren schitterend gedecoreerd. Je waande je echt even in een andere, mooiere wereld. Een absoluut wauw-gevoel bekroop een ieder die het bos betrad. De ronddwalende elfjes, de mysterieuze muziek, de kleurrijke details en de uitgelaten bezoekers versterkten dit gevoel alleen maar. Je bleef maar rondlopen en kreeg telkens nieuwe indrukken.

Muzikale reis

Mystic Garden telde maar liefst zes area’s die allen verstopt zaten in het idyllische woud van het Sloterpark. Bij vier daarvan kon gedanst worden in de open lucht: de Mystic Mainstage, de Treehouse, de Unpaved en de Tijdmasjien. Op de main nam een aantal techno-helden uit binnen- en buitenland je mee in hun verhaal. De show met vuurspuwers op het podium was een geweldig spektakel. Voor de houseliefhebbers was er de Treehouse stage en bij de Unpaved area werd voornamelijk minimal gedraaid. De Tijdmasjien was een kleine, maar heel gezellige stage. Dj’s wisselden elkaar in rap tempo af, net als de verschillende muziekstijlen. Van R&B tot happy hardcore, verscheidenheid gegarandeerd. Voor deephouse moest je in de Circus-tent wezen. De vrolijke deuntjes van voornamelijk Nederlandse en Duitse dj’s deden onze trommelvliezen tintelen van vreugde. Ook de sfeer zat er goed in, maar hoe kan het ook anders bij het circus? De andere tent was de Compound stage, waar stevige techno werd gedraaid. Stilstaan behoorde geenszins tot de mogelijkheden. Overal hing een ongedwongen, vrije, maar ook intieme sfeer.

Eten en drinken

De innerlijke mens moest natuurlijk ook worden verzorgd door middel van een natje en een droogje. De keuze was niet reuze, maar de keuze was wel aangenaam. Qua drinken waren de standaard drankjes aanwezig, maar barpersoneel was er bar weinig. Opnieuw herhaalden we ons mantra en wachtten geduldig op onze drankjes. Het eten op Mystic Garden was organisch en erg lekker. Er waren verschillende hapjes te verkrijgen: versgebakken pizza, bio-friet en heerlijke crêpes met Nutella. Mooi dat de organisatie van Mystic Garden rekening houdt met de natuur.

Doe-dingen

Om het kind in de bezoeker naar boven te halen, waren er allerlei activiteiten te ondernemen. Wat dacht je van een zenuwspiraal? Wie ken het niet: er dient een ring voortbewogen te worden over een draad, waarbij de draad niet geraakt mag worden. Bij deze levensgrote versie ging er alleen geen zoemer af, maar kwam de speler even onder stroom te staan. Lachen, gieren, brullen geblazen. Een andere activiteit was bloemkool bowlen. Jawel, dit was het ouderwetse spelletje bowlen, maar dan met een bloemkool in plaats van een bowlingbal. Ook was er wellness aanwezig: je kon (gratis) gemasseerd worden of lekker luieren in een hangmat. Voor de sportievelingen onder ons kon er ook worden gepingpongd op de versierde tafeltennistafel. Geweldige doe-dingen om te kijken en te ervaren.

Conclusie

Mystic Garden was een waar paradijs. De geweldige aankleding, de muziek, de intieme sfeer, de activiteiten en heel af en toe het zonnetje op ons bolletje, maakten deze dag tot eentje voor in de sprookjesboeken. Van elke minuut hebben we intens genoten en hopen van ganser harte dat wij volgend jaar weer deel uit mogen maken van dit bijzondere verhaal.

Foto credits: Thamar Verheul

8.5

Party report

Mystic Garden 18 juni 2016 - Amsterdam - Sloterpark Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Variatie muziek
  • Aankleding
  • Doe-dingen
  • Locatie
  • Sfeer
  • Minpunten
  • Rijen bij entree, munten, toiletten en bar
  • Geen kraantjes bij de toiletten

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
6
Publiek
9
Aankleding
10
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws