Muziekdief gezocht

Partyscene Redactie | 28 juli 2009
headlines

Wanted: dead or alive

Joa voelt zich bestolen

Het moet de ergste nachtmerrie van een dj zijn: diefstal van zijn muziek, terwijl hij aan het draaien is. Het overkwam Aron Friedman en Joachim afgelopen vrijdag tijdens het Brandend Zand festival in Scheveningen. Een diep teleurgestelde Joachim uit zijn frustratie: “Het gaat me niet zozeer om de vermiste cd’s, maar om het idee dat er iemand in de scene rondloopt die complete cd-mappen steelt tijdens iemand zijn of haar dj-set!”

 

Hoe ontdekte je de diefstal?

Joachim: “Ik hoorde dat de cd-map van Aron Friedman, die voor mij draaide, al was gepikt. Maar aangezien het een flinke bende was, dacht ik: die komt wel boven water drijven. Toen ik aanstalten wilde maken om te gaan draaien, was Aron nog steeds zijn map kwijt. Daardoor was ik wel voorzichtig en plaatste mijn platentas achter de dj booth op de speciaal daarvoor bedoelde tafel. Ik pakte mijn twee cd mappen: 1 grote cd map en 1 map die half zo groot was: propvol cd’s, promo’s en speciale edits.

Maar hoe voorzichtig ik ook was: de dief heeft toch kans gezien om mijn kleine en grote cd-map te stelen. Elke keer wanneer ik een plaat of cd aan het inmixen was, sloeg hij toe. Slechts mijn platen hield ik aan deze gig over.

Aangezien ik een druk weekend voor de boeg had met na Brandend Zand gigs op Woodstock en in Club Stalker had ik net mijn cd-mappen opgeschoond en aangevuld met nieuw werk en promo’s van collega’s en vrienden.

Mijn liefde voor vinyl is wel weer een stuk groter geworden na deze ervaring. Vinyl rocks. Alleen jammer dat bijna alle clubeigenaren hun platenspelers zo slecht onderhouden en daardoor vaak gaar of kapot zijn.”

Geen franjes, stickers of logo’s: het zijn case logic tasjes. De kleine map op de foto had een zwarte binnenkant ipv witHoe is je cd-map te herkennen?

Joachim: “Geen franjes, stickers of logo’s: het zijn case logic tasjes. De kleine map op de foto had een zwarte binnenkant ipv wit.”

Noem titels van promo’s, die alleen jij in je bezit had, waarmee de dief kan worden ontmaskerd.

-Cd’s met groot erop geschreven met groene stift: Ali kuru - promo / Ricardo Villalobos - Guitar edits / Mesquitas - Si eres mi enclave master.

-Veel cd’s zijn voorzien van een rondje met het S.A. logo en/of mijn gezicht.

-Aankomende releases op Sound Architecture Records.

-Promo’s met nieuwe releases van o.a. Alejandro Vivanco, Francisco Allendes, B-Voice, Reboot, Nick Curly, Cess, Alexi Delano, Alex Cellar, Basti Grub, Ale Castro, Radioslave, Minilogue, Danny Lillwall, Phoid, Remute, Felipe Venegas etc.

-Dan hebben ze ook het nieuwe album van ‘Bibio’ op cd van Warp in de originele promohoes.

-Op sommige cd’s staan ‘Russia’ of ‘Russia-tracks’, met tracks die ik tijdens mijn Russische tour gebruikte.

-Verder veel songtitels in plaats van artiestennamen

Stel: jij mag voor 1 keer een soortgelijke muziekdief zijn; wiens cd-mapje zou je stelen?

Joachim: “Ten eerste zou ik nooit maar dan ook nooit iemand zijn spullen jatten, maar als ik iemand zijn cd-map zou mogen kopiëren, dan zou het die van Damian Lazarus zijn, want die gast draait altijd alleen maar dikke promo’s.

Luciano zijn harde schijf vol demo’s voor zijn labels mag je ook wel eens aansluiten op mijn Mac, en sluit die van Villalobos en Seth Troxler er dan ook maar op aan, want die gasten hebben zoveel niet uitgebracht materiaal of dikke edits die mij wel trekken.”

Maar stelen? Dat nooit!”

Case Logic grootWat is jouw beloning voor de gouden tip die naar de dader leidt?

1. Een verzorgde busreis voor twee personen naar Circle of Love Festival in Halde Rheinpreussen, Moers op zondag 30 augustus van 11:00 tot 01:00 in Duitsland. Inclusief twee toegangskaarten voor het festival. www.circleoflove.de

Vond dit wel een toepasselijk cadeau, want A: ik draai er zelf en B: Het feest heet Circle of Love en daar gaat het tenslotte toch om? Mensen binnen die circle stelen niet van elkaar.

2. Gastenlijstplekken voor twee personen op alle aankomende gigs van mijzelf binnen Europa, dus denk aan Weekend club Berlijn, Woodstock 69 Bloemendaal, Studio 80 Amsterdam, Monkey’s club Dusseldorf, Watt Rotterdam.

3. De laatste twee releases op vinyl van Sound Architecture SA009 en SA010 met tracks van o.a. Alejandro vivanco, Felipe Venegas, Cess, Felipe Valenzuela en van mijzelf + een electric city compilatie DVD/CD.

4. En deze vierde beloning geldt alleen als de dader zichzelf aanmeldt. Een gratis eerste sessie bij een erkende psychiatrische inrichting! Een duwtje in de juiste richting.

Weet jij iets van deze diefstal af? Stuur een mail naar meldmuziekdiefstalanoniem. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om.

Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws