Lief festival volgende week zaterdag

Partyscene Redactie | 31 augustus 2007
headlines

Morgen kan je los op de Meubelstukken Birthday Bash of Wooferland, maar dan is het nog niet afgelopen met de festivals. Volgende week is er namelijk, naast The City is Ours in Den Haag, ook nog het Lief festival in Utrecht.

Een ongedwongen feest op een prachtige locatie, met afwisselende dance tunes en vooral veel lachende gezichten van vele festivaldieren. Op 8 september wordt recreatiegebied Strijkviertel weer omgetoverd tot een vrolijk festivalparadijs met een interessante line-up. Lief werkt dit jaar namelijk samen met een aantal creatieve organisaties. Zij hosten een eigen area.
David Vendetta
Supersunday mainstage

Met de zondagse feesten in Monza & Panama zijn de mannen van Super Sunday heel goed bezig. Hoogtepunt is natuurlijk het tweejarig bestaan, wat werd gevierd met een megaverjaardagsfeest in de Central Studios. Vorig jaar stonden ze ook al op het Lief Festival. De mainstage was de hele dag een gekkenhuis. Maar dit jaar wordt dat succes vanzelfsprekend overtroffen, zeker als je kijkt naar de artiesten die ze op het podium hebben staan: Roog, Erick E, Gregor Salto, Melvin Reese, Luciën Foort, Benny Rodrigues en de Fransmannen David Vendetta en Sebastien Leger. Maar dat is nog lang niet alles. Bodyrox, inderdaad van de floorfiller Yeah Yeah, heeft de eer om het festival af te sluiten. Dj en producer D-Ramirez is de man die de klapper van Bodyrox vorig jaar in een fenomenaal remix-jasje stak. Ook hij zal de Super Sunday Stage laten trillen als nooit tevoren. Als één van de gezichten uit de Subliminal-stal van Erick Morillo heeft hij de hele wereld al veroverd met zijn dansvloerbommen en fijne house gigs.

Subculture strand stage

De technoheads van Subculture organiseren regelmatig nachten in de Poema, maar deze keer komen ze uit de Utrechtse gewelven gekropen om op Lief een stage te hosten. Natuurlijk nemen ze goed gezelschap met zich mee. Wat te denken van de belofte Quince, die een live-set doet. Of Nuno dos Santos, Utrecht’s Finest. Tevens is de Amsterdamse technogoeroe Bart Skils geboekt. De buitenlandse afvaardiging komt uit Italië en Duitsland. De Italiaanse technotrots Danilo Vigorito is een absolute headliner. En Marcus Meinhardt is één van de drijvende krachten en de traditionele afsluiter van misschien wel het gaafste festival van onze oosterburen: Sonnemondsterne. Deze stage wordt afgesloten door de man die ervoor geboren lijkt. Want als Secret Cinema achter zijn laptop staat gaan alle remmen los. Snerende synths en stevige beats maken zijn gigs tot een energieke ervaring.

Nieuwe Liefde

Ook aan de nieuwe generatie dj’s is gedacht. De organisatie heeft een aantal talentvolle jocks uitgenodigd, die zich op dit zomerse platform maar al te graag willen bewijzen. Wordt spontaan verliefd op het enthousiasme van deze jongens!

Lief park hosted by Dynamite

Dj Dynamite is een absolute kenner op het gebied van streetmusic en turntabalism. Hiphop dancehall, salsa reggaeton, hij draait de beste platen uit het straatleven over de hele wereld. Ook hij host een stage op Lief en nodigt tal van bevriende en onnavolgbare mixmeesters en mc’s uit.

Natuurlijk is er buiten het muzikale gedeelte nog veel meer te beleven op Lief Festival. De boeven van het artcollectief Kluppulk nemen het terrein op eigen brutale wijze onder handen. Verder worden de bezoekers de hele dag op verschillende manieren verrast.

Lief Festival lijkt ons dus een ideale afsluiter van de zomer. Festivalbeesten mogen nog één keer gas geven. De entree hiervoor is goed op te hoesten. Voor slechts 25,- euro sta je te dansen in het festivalgras aan de Strijkviertel. De zomer is er om te feesten, laat jezelf nog één keer gaan, zodat je met een gerust hart aan je winterslaap kan beginnen.

Lief festival in 2006

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws