Partyreport: Chemistry @ Escape

Partyscene Redactie | 20 september 2001
headlines



Je zou kunnen stellen dat een Chemistry zonder resident Marcello is als Nederland zonder herfstbuien. En dat het weer niet echt meezat was te merken aan de ongewoon korte rij voor de deur van de Amsterdamse Escape.
Het wereldrecord –buitengewoon-snel-naar-binnen-bij-de-Chemistry konden we dus zonder problemen vestigen. In een vloek en een zucht werd de entree gepasseerd.
In de grote zaal stond een voor ons tot op dat moment onbekende jongeman met een Amerikaanse uitstraling te draaien. Hij draaide lekkere house met veel Latijns-Amerikaanse en Caribische invloeden. Werkelijk een lust voor het oor, alleen jammer dat er nog niet veel oren waren om van deze sound te genieten. De mensen die wel aanwezig waren stonden in ieder geval niet stil.
De jongeman afkomstig uit Miami Florida bleek de zoon van Gloria Estefan te zijn.
Dit verklaarde die Latijns-Amerikaanse en Caribische sound. Het gerucht ging dat Nayib Estefan de geplande dj Scumfrog verving die uit New York had moeten komen.
Nayib Estefan sloot met korte krachtige mixen en vele zeer muzikale platen zijn set af. Eric de Man nam het hierna van hem over. Hij draaide zoals we van hem gewend zijn, groovy, funky en techy. Tijdens zijn set was Escape al redelijk vol met veel jonge mensen. Ondanks de lege 1e verdieping, magere decoratie en visuals was de sfeer in Escape op de één of andere manier toch wel OK. Dat kwam voornamelijk door de muziek. Via de redelijk experimentele tunes van Nayib (die de hoofdprijs van deze avond verdiend) naar de tech-house van de Man en eindigend bij het stevige werk van Richard bracht Chemistry muzikaal gezien een brede waaier aan stijlen die iedereen wel op een of andere manier kon bekoren.

Partyreport door: Cleon Macnack

(toegevoegd:20-09-2001/15:47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws