Project X Haren

frank | 19 september 2012
onbekend

De gemeente Haren (Groningen) en de politie hebben een noodverordening afgekondigd met het oog op een verjaardagsfeestje van een meisje, ene Merthe, dat vrijdag haar 16e verjaardag viert.

Via Facebook had zij vrienden en vriendinnen uitgenodigd, maar vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje gaat. Inmiddels hebben 24.000 mensen de uitnodiging gekregen, waarvan 2400 hebben aangegeven vrijdag naar Haren af te reizen, zo meldde de politie dinsdag. En de meter loopt nog steeds, alhoewel het event inmiddels verwijderd is.

Op internet zijn al vele fimpjes en posters te vinden die oproepen om het feestje te gaan vieren. ''Het is als een olievlek over de wereld gegaan'', aldus een woordvoerster. En dat klopt, er zijn zelfs een 'fan'website, een 'officiele' websiteHitler spoofs, Dimitri remake en een trailer. Kortom, Nederland heeft zn eigen Corey én Project X! Burgemeester Bats (!) en CNN geven uitleg:




De eerste mensen zijn al onderweg en ook de festivalmap is bekend!


*Update 21/9* De situatie in Haren loopt op dit moment helaas flink uit de hand. Wij sluiten ons dan ook aan bij de oproep van de Politie Groningen. Ben je in Haren, wees dan verstandig en vertrek met de bussen die voor je klaar staan in de omgeving! Je kunt terecht bij RTV Noord voor het laatste nieuws.

*Update 2* RTV Noord meldt dat de rust rond middernacht langzaam aan het terugkeren is in Haren, al is de situatie nog niet helemaal onder controle. In het centrum zoekt een groep relschoppers nog steeds de confrontatie met de ME op. Volgens de politie zijn er enkele aanhoudingen verricht. Naast veel materiële schade is er ook een aantal gewonden gevallen.

*Update 3* Na een flinke plensbui lijkt de ME rond 01:00u ook de laatste relschoppers uit het centrum te hebben verdreven. Op Facebook is inmiddels een tegenbeweging ontstaan: Project Clean-X Haren.

*Update 4* De gemeente heeft het aanbod van Project Clean-X om te komen helpen opruimen afgeslagen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws