Meet the Streets @ Maassilo

Partyscene Redactie | 25 oktober 2007
party reports

Urban niet altijd even succesvol in de Maasstad

Meet each other

Het blijft opvallend. Iedereen, ofwel een groot deel van de mensen die met jongeren bezig zijn, in Rotterdam raadt de beleidsbepalers aan het belang van urban in te zien en daar naar te handelen. Maar al een paar keer is afgelopen jaar gebleken dat urban-festivals niet altijd een overdadig succes zijn. Zoals afgelopen zaterdag in de Maassilo.

Tekst: JRN

Foto's: Pozerscene

Gezien: Kubus & Bangbang, Winne, Typhoon, Seiji, De La Soul

Meet De La SoulBijzonderheden: Metropolis richtte zich met Duvelduvel en Winne op het hoofdpodium en Kubus & Bangbang op een ander podium op de doelgroep. Maar het festival werd toch overwegend bezocht door de geijkte festivalgangers.

Toen het wereldkampioenschap skateboarden in Rotterdam plaats vond afgelopen zomer, was er in de Maassilo een afterparty met o.a. Jawat, met een zeer matige opkomst als gevolg. Toen Bazar Curieux Opgezwolle en Duvelduvel presenteerde was het eendaagse festival voor het eerst niet uitverkocht. Moksie Meti in de Hofbogen met o.a. Grillig en Duvelduvel had ook een slechte opkomst.

De derde editie van Meet the Streets was evenals de voorgaande evenementen niet uitverkocht, en telde dus minder bezoekers dan vorig jaar met Opgezwolle als publiekstrekker. Nu had de organisatie zelfs grote internationale namen met het toch wel legendarische De la Soul in huis. Ook Seiji van Bugz in the Attic was aanwezig voor een dj-set. Daarnaast Meet the make-upenkele nationale toppers als Winne, Typhoon en Kubus & Bangbang.

Ondanks die stevige line-up was het soms spookachtig stil in de twee zalen als in de hoofdzaal zo’n aansprekende naam stond op te treden. Seiji (in de communicatie naar buiten werd de dj een tijdje schaamteloos als Serji aangekondigd) hoorde dus af en toe zijn fijne selectie van broken beats, hiphop, funk en soul weerkaatsen op het beton.

Maar als één van de main acts aan de bak moest, dan snelden de bezoekers uit alle hoeken en gaten van de Maassilo wel naar de grote zaal. Achtereenvolgens Winne, Typhoon en De La Soul kregen dan ook goede respons op hun goede optredens.

Meet the rapsWinne speelde een thuiswedstrijd, de Rotterdammer zal binnenkort de Rotterdamse vestiging van hiphoplabel Top Notch gaan beheren vanuit The Creative Factory. De creatieve broedplaats die in de Maassilo gevestigd wordt. Ondanks dat Winne nog geen album uit heeft, rappen vele trotse Rotterdammers mee: ‘Pomp je vuist in de lucht, Rotterdam is terug’ of ‘Rotterdam is mijn thuishaven, beter nog Kruiskade’ of ‘Als ik de kade niet kruis, ben ik op mijn weg naar binnen’ en zelfs de zin: ‘Net zo ziek als Hitler, maar zoek mijn heil in de muziek’. Dat album van de altijd verstaanbare Winne, ‘Winne zonder strijd’, moet er maar snel komen.

Zwollenaar Typhoon bracht onlangs al wel zijn debuutplaat uit. Hij is nog jong, maar bijgestaan door zijn familieleden (zijn zus is zangeres en broer mc), bracht hij een energiek onderhoudend hiphopoptreden met uitstapjes naar drum ’n bass. Typhoon kan wel beschouwd worden als de Coldplay van de Nederhop, alles klopt muzikaal maar wel binnen de lijntjes.

Meet the crowd

En toen verzamelde echt iedereen zich bij het optreden van De La Soul, terwijl dj D.E.F. het publiek zeer kundig opwarmde. Benny Rodrigues en Joost van Bellen zullen in de andere zaal niet veel publiek hebben gezien. Om de nostalgische redenen stond iedereen uiteraard bij Kelvin ‘Posdnous’ Mercer, David 'Trugoy' Jolicouer en Vincent Meet the breakdancers'Maseo' Mason uit New York die stiekem toch wel veel hele en halve hits op hun conto hebben staan zoals 'Me Myself and I', 'Say No Go',  'Ring Ring Ring', 'Baby Phat', 'Stakes Is High', 'Oooh', ‘All Good’met Chaka Khan en het recente ’Shopping Bags'.

De Amerikaanse hiphopveteranen treden nog veel op en weten dus het publiek perfect te bespelen en bij de les te houden, door bijvoorbeeld opeens het refrein van Get Low van Lil John aan te heffen. Tijdens het concert wordt verzocht of de meest fanatieke De La Fan zich wil melden. De desbetreffende man valt echter genadeloos door de mand als hem gevraagd wordt wat de connectie is met De La Soul en de desbetreffende dag. Ook andere ondervraagden blijven het antwoord schuldig, waarna het uitermate funky ‘A Roller Skating Jam Named Saturdays’ er in wordt gepompt. Het is immers zaterdag en dan moet er gefeest worden. Jammer dat niet alle Rotterdamse uitgaansvlinders daar zo over dachten.

Meer foto's vind je HIER en het verslag van Meet The Street 2006 HIER

Meet The Streets

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws