Love2Party @ Cultureel Centrum Cascade, 27 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Jochem Myjer laat de eierstokken klapperen!


Deze zaterdag was het dan zover. De opening van het culturele seizoen, en de start van onze reeks combinatieavonden theater & dance, in Cultureel Centrum Cascade. Eerst genieten van een tot de verbeelding sprekende theatervoorstelling, om daarna in de theaterfoyer een intiem, maar lekker swingend feestje te bouwen met verschillende dj's achter de decks. En al na de eerste keer wordt duidelijk; dit smaakt naar meer!

Tekst: Love2Party
Foto's: Red Bull / Ruud


"Shit...wat een zaal!......tralala...hupsake, hupsake. Sjonge, sjonge, wat ging die zaal te keer... en ik ook! aaaaaaaaaaah! jezus christus, wat een feest! yeeehaaa! Nico, je wordt weer bedankt, toptheater! Jolanda, Corina, laat de eierstokken klapperen! hahaha! Ruud alias Gijs Gesettled, je bent nog niet van me af! kom snel weer terug! grrrrrrrrrr! yeeeeeee-haaa! leve de redbull!" Ook Jochem Myjer zelf bleef na afloop lang hangen in de theaterfoyer om te genieten van de muziek, en met het publiek gewoon op hoge snelheid door te ouwehoeren. Bij de jonge, wilde en vooral hyperactieve cabaretier Jochem Myjer gaat alles in de overdrive. Als een ongeleid projectiel hakt hij in op het publiek met een spervuur van grappen, bizarre anekdotes, fantasieen en liedjes in hoog tempo. Hoezo onthaasten? Dat doe je thuis maar!



De 26-jarige cabaretier noemt ADHD als een gift van God; "sta op en ren!" verklaart hij in het op zijn lijf geschreven programma. De onoverkomelijke ergernissen over de traagheid van bejaarden; rimpelsauriers, het eerste bezoek aan de sauna: "Weet je wat er bij een man gebeurt als je dat koude dompelbad uitkomt?" Over de biologische klok van zijn buurvrouw van 32 bij wie de eierstokken klapperen en bij wie de tepels al melk spuiten als ze Zwitsal ruikt.


Jochem trapt lol, raast in duizelingwekkende vaart door zijn voorstelling en bouwt een hilarisch feest op het toneel waarbij de tranen rijkelijk vloeien. Zijn verhalen zijn absurd en hilarisch. Zijn grappen raak, scherp en hard. En zijn tempo onnavolgbaar. Onze eerste ervaring met Cascade kon niet beter beginnen. Op het nippertje wisten wij zelf nog kaartjes te bemachtigen voor de jonge turbocabaretier Jochem Myjer. Voorafgaand aan ons eerste feestje in Cascade, bracht hij een meer dan uitverkochte theaterzaal in vervoering met zijn cabaretprogramma Adehade. Op wezenloze snelheid raasde Myjer door zijn programma. Het publiek vrat hem nog net niet op en de tranen van het lachen vloeiden rijkelijk. Een uitstekende start van onze combinatieavonden theater & dance, met na afloop van de theatervoorstelling een intiem Love2Party feestje in de theaterfoyer van Cascade.



Voorafgaand aan de voorstelling en in de pauze draaiden Sandeep & Little Tim hun soulvolle beats op prettig volume in de theaterfoyer en speciaal voor de gelegenheid omgebouwde entreehal/vide. Na afloop van 'Adehade' ging het volume steeds wat verder omhoog, en het theaterpubliek bleef in grote getale aanwezig om stoom af te blazen van de voorstelling, te relaxen en vooral ook te genieten van de dj's, die versterking kregen van de de Haagse DJ Dame. Een klein aantal Love2Party-bekenden had Hendrik-Ido-Ambacht weten te vinden en kwam gezellig even een drankje drinken en onderuitgezakt in een van de banken genieten van de muziek.


Het aantal had wat ons betreft natuurlijk groter mogen zijn, maar voor een eerste keer waren wij al erg tevreden met het feit dat het grootste deel van de 300 theaterbezoekers na afloop bleef hangen. Het aanwezige theaterpubliek wist de steeds wat verder in volume en stevigheid toenemende beats erg goed te waarderen, maar was moeilijk tot beweging aan te zetten. Met een goed glas Chimay of Leffe van de tap, een Dommelsch Ice of Rose in de hand, zaten ze in de banken of stonden aan de balustrade, de verrichtingen van de dj's waarnemend. Toch kwam er op een gegeven ogenblik beweging voor de dj-booth en toen het bekende schaap over de dam was, sloeg een klein maar enthousiast groepje theaterbezoekers aan het dansen.



Op het moment dat wij aan de promotie van onze feestjes in Cascade begonnen, was de voorstelling van Jochem Myjer al uitverkocht. Ons openingsfeestje van afgelopen zaterdag richtte zich dan ook voornamelijk op het trouwe publiek van Cascade, dat het gezamenlijke initiatief van Cascade en Love2Party gelukkig erg goed wist te waarderen. Voor de komende maanden hebben wij vier voorstellingen geselecteerd waarbij wij natuurlijk een groot aantal Love2Party-bezoekers ook al voorafgaand aan de voorstelling hopen te mogen begroeten.



Want we hebben niet alleen tot de verbeelding sprekende cabaretiers geselecteerd om van te genieten, we hebben ook nog eens een aantal dj's om U tegen te zeggen! Het kaartje voor de voorstelling in Cascade kun je via deze site zelfs nog met speciale L2P-korting reserveren, de dj's erna krijg je er geheel gratis bij. Wat te denken van Gerd, die op 15 november na afloop van de absurde voorstelling van Jules Deelder & Kamagurka op ons feestje komt draaien? Een unieke kans om de internationaal succesvolle dj in ons kikkerlandje te zien en horen draaien. Mis het niet!



Of 6 december als de jonge cabaretiere Sara Kroos haar tweede programma, 'Lam', speelt in Cascade. Volgens insiders wordt dit de klapper van het seizoen. Ook deze voorstelling is bijna uitverkocht, haast je dus om kaarten te reserveren. Want voor na afloop zijn wij in onderhandeling met een al even jonge, en minstens zo succesvolle Rotterdamse dj!

Maar eerst gaan we op zaterdag 11 oktober aanstaande genieten van de veelbesproken cabaretier Andre Manuel, die vorige week nog de VSCD signaleringsprijs ontving voor het programma 'Sleet' waarmee hij deze avond ook in Cascade staat. Een citaat uit de media: "Waar Manuel zijn licht in een theater laat schijnen, daar verdwijnt elke nuance, daar worden planken van het dikste hout gezaagd, daar is volstrekt geen mededogen. Daar klinkt de lach die eigenlijk zou willen schateren, maar dat uit goed fatsoen niet durft. Daar hoop je dat de vier muren dik genoeg zijn, zodat alle beledigingen buiten niet worden gehoord. Daar zit je blij te wezen dat al die stakkers die door Manuel worden vermorzeld, daar onwetend van zijn. 'Kapitein Moraal' zoals hij zichzelf in het begin van 'Sleet' neerzet in een lied, schopt de heilige huisjes van Nederland anno 2003 niet alleen omver, hij gooit er ook nog eens met satanisch genoegen een paar kruisraketten achteraan, om er zeker van te zijn dat de ravage maximaal is." Stoom afblazen van zoveel politieke incorrectheid kun je natuurlijk na afloop op ons feestje!

Meer info en (met korting) reserveren van kaarten

De Love2Party feestjes in Cascade worden mede mogelijk gemaakt door Red Bull

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws