Gang Gang Dance - Saint Dymphna (Warp)

Partyscene Redactie | 28 januari 2009
music

Juwelenkistje met geheime lades

Intro: Stel je voor dat je op een groot bal bent, in een glimmende ruimte. Onder de eregasten bevinden zich rappers, Goths, Italo-Disco zangeresjes, new wave-gitaristen en wat vrienden van Coil.

 

Genre: experimental electronica

Stel je voor dat je op een groot bal bent, in een glimmende ruimte. Onder de eregasten bevinden zich rappers, Goths, Italo-Disco zangeresjes, new wave-gitaristen en wat vrienden van Coil.Bijzonderheden: De experimentele band Gang Gang Dance uit Brooklyn, New York levert met Saint Dymphna een heel gevarieerde plaat af. Van Dizzee Rascal-achtige duistere dubstep in ‘Princes’ met een gitaarsolo waar The Cure nog een puntje aan kan zuigen, tot een Princess Superstar-achtige-sprookjes-Goldfrapp-electro in ‘House Jam’ en een onsubtiele tribute aan de New Wave-band uit de jaren tachtig, Suicide, op het tintelende ‘Dust’. Beschouw deze plaat als een juwelenkistje met diverse geheime lades. Dit is waar Björk en Goldfrapp, Brazilian Girls, Lamb soms wat overproductie toepassen op hun ruwe materiaal. Gang Gang Dance houdt zich afzijdig van dergelijke vergissingen, en dat hoor je!

 

Hoogtepunt: ‘Dust’, een duet tussen dromerige ambient en houterige New Wave.

Dieptepunt: ‘Vacuum’ is een vervelend en saai nummer met een opdringerige slome drum.

Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader voor diegene die openstaat voor experimentele dance, en zij die een broertje dood hebben aan conventies in muziek.

Oordeel zelf: luisteren naar Saint Dymphna

Luister ook eens naar:

Squarepusher

Radioactive Man

Two Lone Swordsmen

Gang Gang Dance speelt op vrijdag 13 februari in de bovenzaal van Paradiso

Gang Gang Dance

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws