DJ Administratie helpt je het nieuwe jaar door

Lucas Boon | 18 januari 2016
algemeen

Ben jij (beginnend) dj of producer en word je ook horendol van al de administratie die je bij moet houden? DJ Administratie is here to help! 2015 ligt inmiddels achter ons en dat betekent dat de 'aangifte Omzetbelasting 4e kwartaal' moet worden ingediend. DJ Administratie geeft je de broodnodige tips.

Tips voor het afsluiten van 2015:

  • Controleer je agenda of dit klopt met je factureren/omzet. Als je nog omzet bent vergeten te factureren, dan kun je dit nog steeds doen. Je vermeldt op de factuur dat het omzet van 2015 betreft. Als factuurdatum moet je wel 2016 aanhouden. De btw wordt dus in 2016 verrekend. 
  • Heb je al je zakelijk kilometers uitgerekend? Deze kun je namelijk verwerken in je administratie. Als je weet wat de verhouding is tussen prive en zakelijk gereden kilometers, dan kun je zelfs een gedeelte van de btw op de autokosten verrekenen. 
  • Heb je al je uren bijgehouden die je hebt besteed aan je onderneming? Dit is alleen van toepassing als je ondernemer bent voor de Inkomstenbelasting. 
  • Controleer of je nog ergens bonnetjes etc. hebt liggen met kosten zoals festivaltickets, zakelijke bonnen van eten/drinken, aanschaf van kantoorartikelen, muziek, computer etc. Sommige kosten zijn beperkt aftrekbaar, maar dat is altijd beter dan helemaal niet. 
  • Kleding is niet aftrekbaar, tenzij het duidelijk is dat deze alleen maar kan worden gedragen bij een optreden.  

 

Voor meer informatie check je de (geheel vernieuwde) website van DJ Administratie!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws