Nieuwe Nintendo Switch Oled - presentatie op 8 oktober 2021

Partyscene Redactie | 17 augustus 2021
gaming

Op 8 oktober wordt de nieuwste Nintendo Switch Oled gelanceerd. Deze versie krijgt een groter OLED scherm en een aantal andere kleine veranderingen, zoals een LAN-port, 64GB aan geheugen en een betere standaard. De nieuwe  Switch OLED zal gemiddeld 40 tot 50 euro duurder zijn dan de standaard Switch. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de Switch en de OLED Switch. Het scherm van de OLED is groter en het beeld scherper, maar dit komt doordat de rand smaller is geworden ten opzichte van de standaard Switch. Daarnaast is de audio ook iets vooruitgegaan. 

De Nintendo Switch (OLED-model) wordt geleverd met een dubbele opslagcapaciteit, wat betekent dat je twee keer zoveel games kunt installeren. 64 GB is echter nog steeds weinig in vergelijking met de PS en Xbox consoles die op de markt zijn, dus een extra SD-card is onmisbaar. 

Een ander verschil tussen de standaard- en OLED-docks is dat de OLED nu ook wordt geleverd met bekabelde internetconnectiviteit  in de vorm van een LAN-poort. De standaard Switch is alleen via wifi  te verbinden door de USB-aansluiting aan de achterkant van de oude Switch. Je kunt de standaard Switch alleen via wifi verbinden. 

Al met al, de OLED oogt moderner, maar de verbeteringen zijn niet spectaculair. Zowel de spellen als de Joy Cons zijn compatible voor beide versies van de Switch, en qua batterij is ook geen vooruitgang gemaakt.  Zowel de standaard als de OLED worden geleverd met exact dezelfde verwerkingseenheid, de (aangepaste) versie van de Nvidia Tegra X1 – plus 4 GB RAM, schermspecificaties, met een resolutie van 720p60 in handheld-modus, en 1080p60 wanneer ze zijn gedockt en aangesloten zijn op een tv.

Foto door Polina Tankilevitch 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws