Album releaseparty Sam Feldt ‘Sunrise’

Gean | 9 oktober 2017
party reports

Party: Foodhallen
Locatie: , Amsterdam
Line-up: Sam Feldt
Datum: Vrijdag 6 oktober 2017

Fotografie: Sentey Blans

Vrijdag 6 oktober, een regenachtige dag en ik ben onderweg naar de Foodhallen in Amsterdam voor de releaseparty van Sam Feldt zijn debuutalbum genaamd Sunrise. Een tropisch album vol zomerse melodieën en samenwerkingen met verassende artiesten als Akon, INNA en Girls Love DJ’s. 

Tropisch gevoel

We worden vriendelijk ontvangen een krijgen een zomerse sinaasappelcocktail aangeboden. We gaan een trap op naar een vide die ons uitzicht geeft over een groot deel van de Amsterdamse foodhallen. Het eerste wat mij opvalt is de gezellige warme aankleding; een zwembad in het midden van de ruimte, tropische planten en een DJ booth met daarop het albumcover van Sunrise in het groot.

Na een drankje en een welkomstwoord van Spinnin’ Records presentator Loran van Liebenstein is het tijd om Sam Feldt en zijn band erbij te halen. Een groot applaus klinkt en Sam komt binnen lopen. Al snel daarna neemt hij plaats achter de DJ booth. Quirijn Vos pakt zijn trompet, Tariq Pijning de saxofoon en dit keer is voor het eerst ook gitarist Jordi Repkes erbij. De combinatie van Sams nieuwe album met live instrumenten zorgt voor een tropisch half uurtje. Het publiek komt langzaam op gang maar na een aantal minuten staat bijna niemand meer stil. Het is duidelijk dat binnen de zon schijnt ondanks dat het buiten pijpenstelen regent. Alle tracks van het album Sunrise komen voorbij, waarbij veel van deze tracks worden ondersteund door de live band. Confetti vliegt door de lucht en zelfs Jake Reese springt de DJ-booth in om hun samenwerking ‘Blackbird’ live te zingen. Na ongeveer 30 minuten komt er een einde aan de set van Sam Feldt. Applaus klinkt en Sam komt achter de DJ booth vandaan voor een korte Q&A. Kijkers van de livestream konden vragen stellen. Het publiek kon ook vragen stellen maar iedereen bleef redelijk bescheiden.

Familiefeestje

Na de Q&A nam iedereen nog een drankje en feliciteerde Sam met zijn album release. Ondanks dat hij erg druk was en het leek alsof hij iedereen die aanwezig was kende, kregen we een kort moment om met Sam te praten en vertelde hij hoe trots hij was om het album uit te brengen waar hij 2 jaar aan gewerkt heeft. Ook kijkt hij er naar uit om meer live-instrumenten in zijn dj-set op te nemen. Sam was zijn album release zelf ook aan het vieren met zijn vrienden, familie en collega’s. Al met al was het zeker een geslaagde releaseparty.

Was je er niet bij? Kijk hier de livestream terug.

Partypics

Sam Feldt 'Sunrise' album release party 06-10-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8.7

Party report

Album releaseparty Sam Feldt ‘Sunrise’ 6 oktober 2017 - Foodhallen - Amsterdam Report door Gean

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
7
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws