In gesprek met Buzz Low: 1.000.000 streams, Europese shows, 21 jaar jong

Geert van der Klugt | 26 augustus 2019
interviews

De Global Remix Battle, een initiatief van Afrojack (LDH Europe) en PMC Speakers, draait op volle toeren. Sinds 1 juni en tot en met 12 september 2019 download en remix jij een set samples van Afrojack’s ‘Switch’, upload je het resultaat en maak je kans de volgende superster te worden.

De huidige remixwedstrijd is een vervolg van de oorspronkelijke editie in 2018. Bas Lefeber, tegenwoordig beter bekend als artiest Buzz Low, won vorig jaar. De toekomstige house-icoon tourt inmiddels door Zweden, draait Starbeach plat en bereikte onlangs meer dan 1.000.000 streams op Spotify. Weinig betere aanspreekpunten doen zich aan, willen we het hebben over de razendsnelle opkomst van een jonge artiest, hoe het voelt om van de slaapkamer naar Afrojack’s studio te gaan en wát de toekomst in petto heeft voor een winnaar van de Global Remix Battle.

Droom

‘Het is als een droom die uitkomt’, vertelt Buzz Low, nog geen dag na zijn recente show in Starbeach. ‘Twee jaar terug was ik op Chersonissos om vakantie te vieren. Nu sta ik er te draaien.’ Sinds zijn winst van de Global Remix Battle in 2018 gaat het hard. De 21-jarige Buzz Low staat onder contract bij LDH Europe. Onderdeel daarvan is het doorbrengen van studiotijd en samenwerken met Afrojack. Niet alleen een wereldwijd bekende ster, maar voor Buzz Low een persoonlijk idool. ‘Het voelt bizar. Toen ik klein was, nog voor ik muziek maakte, luisterde ik naar Afrojack. Om nu naast ‘m te zitten, begeleid te worden: onwerkelijk.’

Doelt Buzz Low op ‘klein’, dan heeft hij het over de periode vóór zijn eerste aanraking met de knoppen op 12-jarige leeftijd. Let wel: geen deckknoppen, maar pianotoetsen. ‘Het begon met lessen. Niet bepaald leuk. Ik leerde snel en moest om die reden klassieke stukken spelen. Stukken waar ik als 12-jarige helemaal niet op zat te wachten. Tegelijkertijd verlangde ik naar het maken van eigen muziek, dus ging ik op zoek. Het duurde niet lang voordat ik bij Fruity Loops (DAW, softwareprogramma) uitkwam. Het programma gedownload, geëxperimenteerd en geleerd vanuit huis, zo ging dat een paar jaar door. Drie jaar terug startte ik op de Herman Brood Academie. Een keerpunt, want muziek maken was niet langer een droom of hobby, maar het begin van een carrière. Ik ging er vol voor.’

Succes | Buzz Low

Alhoewel jong, bereikte Buzz Low in een korte periode mijlpalen waar doorgewinterde artiesten niet of nauwelijks van durven te dromen. Plaat Friends & Lovers [Buzz Low Remix] is inmiddels meer dan 2,2 miljoen keer gestreamd op Spotify. Hold On en Rumour volgden eerder dit jaar: beide singles zijn honderdduizenden keren beluisterd.

Recentste Buzz Low-release, ‘Groove Dat / Make It’ (2019).

Global Remix Battle 2019

Het winnen van de Global Remix Battle 2018 stroomlijnde zijn snelle opkomst, maar de winst was voor Buzz Low absoluut geen zekerheid. ‘Ik twijfelde enorm over mijn inzending. Vond het zelf niet super, maar desondanks dat heb ik de plaat verstuurd. Een week later kreeg ik een mail: of ik langs wilde komen op het LDH-kantoor. Het voelde geweldig.’ Buzz Low bewijst dat onzekerheid een onderdeel kan zijn van succes, maar niet bepalend hoeft te zijn voor jouw potentieel. Ongeacht de manier waarop jij naar jouw werk kijkt, zit een kans in een klein hoekje. Een kans die zomaar tot internationaal succes kan leiden, een kans die zomaar dromen waar kan maken. Download de samples, sla je slag en twijfel niet bij het inzenden van jouw track. Voor je het weet kan je Buzz Low en Afrojack collega’s noemen. Doe mee!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws