Hardwell en Martin Garrix helpen bij muzieklessen

Jonas | 7 februari 2016
algemeen

De dj’s Hardwell en Martin Garrix gaan zich inzetten voor meer muzieklessen op scholen. Het doel van ‘tijd voor muziek’, zoals de actie van Het Concert Gebouw heet, is om kinderen al vroeg met muziek in aanraking te brengen. Hardwell is zelfs ambassadeur van het project.

Wanneer je als klas meedoet aan het project krijg je onder andere een video te zien waarin Martin Garrix stap voor stap uitlegt hoe hij zijn hits produceert. De klas wordt als het ware meegenomen in de studio van Garrix. De jonge Nederlandse dj geeft vertelt hoeveel waarde muziek heeft voor hem. Ook laat hij dingen horen die nog nooit iemand anders heeft gehoord. Zo klinken de vocals zonder muziek uit de boxen. Garrix legt uit hoe je het best een nummer kan maken.  

Hardwell kreeg zelf nooit muzieklessen op school. In groep 3 werden er wel externe muzieklessen aangeboden waarvan hij gebruikt maakte. Daar heeft hij nog steeds veel profijt van en hij vindt het dan ook erg belangrijk dat kinderen muzieklessen krijgen. Ook Hardwell draagt zijn steentje bij aan het project. 

Scholen kunnen een gratis proefpakket aanvragen, deze bestaat uit zes lessen inclusief werkbladen. Voorlopig is er alleen voor de groepen 7 en 8 een lespakket beschikbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws