Geheime relatie topman McDonald’s

Zsarisse Knol | 4 november 2019
algemeen

McDonald’s heeft topman Steve Easterbrook moeten ontslaan, omdat hij een relatie heeft met een medewerkster. Hij heeft de relatie jarenlang geheim weten te houden.

Steve Easterbrook was sinds 1993 werkzaam bij de Amerikaanse foodketen en CEO sinds 2015. Hij bekende zijn fout en is het met het bestuur eens geworden over zijn vertrek. ‘McDonald’s is de beste topman in de restaurantwereld kwijtgeraakt’, zo trekken de marktvorsers van Bloomberg de conclusie.

Het wonderkind van McDonald’s

Steve was het ‘wonderkind’ van de fastfoodketen In 25 jaar tijd wist hij zichzelf van vestigingsmanager naar de hoogste baas te werken. Sinds hij aantrad als CEO van het bedrijf is de waarde van de familieketen bijna verdubbeld. Steve was de man achter veel vernieuwingen van de keten. Neem bijvoorbeeld de zelfbedieningssystemen, de samenwerking met UberEats om je eten te laten bezorgen en de speciale menu’s.

LEES OOK: Veganistische kip verkrijgbaar bij de KFC​

Het opstappen kost hem een groot jaarsalaris. Inclusief de bonussen kreeg Steve een jaarsalaris van  $15,9 miljoen. Chris Kempczinski zal optreden als de nieuwe topman van McDonalds’s.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws