Hardwell's talent scout geeft tips

Mark Hofman | 9 januari 2016
blogs

Platenlabels krijgen ze in grote getale binnen: demo's. Met een scene zo groot als die van dance zijn er veel artiesten die graag door willen breken met hun eigen gemaakte track. Revealed Recordings is een label waar veel demo's naartoe gezonden worden en daarom hebben ze Sebastien Lintz aangenomen als Artists & Repertoire manager. En precies die manager geeft je vijf tips om je demo te laten horen.

Vijf tips om ervoor te zorgen dat A&R managers naar je demo luisteren

Hieronder vind je de vijf tips van Sebastien Lintz, zijn originele blog post vind je hier. Wij hebben ze kort voor je vertaald en samengevat.

1. Maak het A&R managers makkelijk

A&R managers hebben niet veel tijd, dus zorg ervoor dat je demo kort en krachtig is. De meeste managers hebben binnen een aantal seconden al door of een track goed is of niet, stuur dus geen vier minuut durende demo op. Wetransfer of Send2space kost teveel tijd, dus zet je track op Soundcloud met een downloadlink zodat ze er snel bij kunnen.

2. Maak de e-mail persoonlijk

Waarom zouden A&R managers één minuut van hun tijd besteden aan jouw demo, als jij niet eens de tijd neemt om een persoonlijke e-mail te sturen? Noem de manager bij naam en vertel kort iets over de track en jezelf. Ook hier geldt weer: kort maar krachtig.

3. Reminder

Het kan zijn dat je het idee hebt dat je mail niet gelezen wordt, maar elke e-mail wordt gelezen alleen niet elke mail wordt beantwoord. Je moet je goed bedenken dat A&R managers soms wel meer dan 150 demo's op een dag krijgen, daar gaat wat tijd in zitten. Wees geduldig en wacht het allemaal af, heb je na een week nog niets gehoord? Stuur dan een kleine reminder!

4. Timing

Probeer erachter te komen in welke tijdzone de A&R manager zit en zorg ervoor dat de e-mail tussen 10:15 uur en 11:00 uur verzonden wordt, dit is meestal de tijd waarop er e-mails gecheckt worden.

5. Bouw een band op

Volg je A&R manager op Twitter, stuur hem berichten en probeer ervoor te zorgen dat ze je gaan herkennen. Wanneer een manager je herkent is de kans groter dat er naar je demo geluisterd wordt. Zorg er alleen wel voor dat je geen stalker wordt of doorslaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws