Dit moet je weten van de uitgaansscene van Malaga en Albufeira

Djamila | 11 oktober 2023
blogs

Albufeira en Malaga staan beiden bekend om hun bruisende uitgaansleven. Maar misschien zijn ze niet meteen de eerste bestemmingen die in je opkomen. Toch hebben ze veel te bieden voor feestgangers. In Albufeira is Kadoc een absolute trekpleister met top-dj's en een prachtige Bacardi-tuin. Malaga biedt een chiquer nachtleven, met trendy clubs zoals Club Velvet en Siempre Asi, en een levendige sfeer op gezellige pleinen. Beide steden beloven onvergetelijke nachten vol muziek en dans.

Het grootste feest in portugal

Er is maar één echte uitgaansstad in Portugal en dat is Albufera. Albufeira staat bij de meeste jongeren die uitgaan in het buitenland zeker in de top drie. Kadoc, de grootste discotheek van Albufeira, bevindt zich net buiten het stadscentrum. Met een taxi ben je er snel, en het is zeker de moeite waard om deze club te bezoeken! Hier kun je samen met ongeveer 1500 andere gasten genieten van muziek die wordt verzorgd door verschillende top-dj's. Vergeet tijdens het feesten niet om een kijkje te nemen in de prachtige Bacardi-tuin die deze geweldige club heeft! Als je geen genoeg kunt krijgen van het uitgaansleven in Albufeira, is dat goed nieuws! De meeste clubs en kroegen sluiten pas in de vroege ochtenduren, rond 04:00 uur. Ook in Portugal kun je geen alcohol kopen onder de 18e levensjaar. Dit betekent dat je geen alcohol kunt kopen in supermarkten, kroegen of discotheken als je nog geen 18 jaar bent. Hoewel de minimumleeftijd om een uitgaansgelegenheid binnen te komen officieel ook 18 jaar is, wordt hier vaak niet strikt op gecontroleerd.

Een spaanse uitgaansstad die je niet als eerste te binnen schiet

Misschien is Malaga niet de eerste uitgaansplek die in je opkomt, maar het heeft meer te bieden dan de meeste van ons weten. In het bruisende nachtleven van Malaga begint de avond voor veel Málagueños op gezellige pleinen, waar restaurants en tapasbars de perfecte setting bieden om plannen te smeden voor de rest van de nacht. De stad komt pas echt tot leven van donderdag tot zondag, wanneer clubs tot in de vroege uurtjes open blijven en bars en cafés hun deuren pas rond 04.00 uur sluiten. Als je wilt uitgaan in Malaga, is het belangrijk om aandacht te besteden aan je outfit, aangezien Spanjaarden doorgaans chiquer gekleed gaan dan we gewend zijn, en je wilt natuurlijk niet geweigerd worden aan de deur van een trendy club.

 

Het nachtleven bevindt zich in het centrum van de stad, waar je de meeste discotheken zult vinden. Voor een iets rustiger avondje uit kun je terecht in het havengebied, vooral populair tijdens de zomermaanden. In de zomer kiezen velen er ook voor om buiten de stad te feesten, bijvoorbeeld in Torremolinos. Houd er rekening mee dat veel clubs en discotheken een minimumleeftijd van 18 jaar hanteren. Midden in het hart van de stad tussen het Thyssen Museum en het Picasso Museum kun je genieten van live muziek. Bubbles is ook een gewaardeerde club in Malaga, waar zowel salsa, R&B als Spaanse muziek de avond vullen. Kortom, het nachtleven van Malaga biedt voor ieder wat wils en belooft een onvergetelijke avond vol muziek en dans.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws