Rob Boskamp: digitale analfabeet

Partyscene Redactie | 2 juli 2007
blogs

Rob Boskamp is qua draai-ervaring Nederland's enige echte housepionier. Hier is zijn nieuwste blog.

Digitale analfabeet


Rob BoskampEr gaat niets boven de dance & aanverwante party-info op Partyscene. Laten we dat vooropstellen. Maar dat neemt niet weg dat Hyves een goede tweede is.

Sinds ik me opgegeven heb, zit ik dagelijks wel enige tijd op mijn eigen Hyves of op

die van anderen.

In het begin dacht ik: ‘Wat een tijdsverspilling.’ Dat draaide overigens snel bij toen ik mijn eerste ‘vriendjes’ kreeg. De volgende actie was mijn eigen page pimpen…..daar ben ik enkele weken mee aan het stoeien geweest en kwam er absoluut niet uit. Als computeranalfabeet is zoiets al een ‘hell-ride’ en los daarvan heb ik ook nog eens totaal geen geduld. Wat heb ik gevloekt! Gelukkig wist mijn goede vriend Dave van Laar het juiste moment te kiezen om het een en ander te plakken, te kleuren en te verschuiven, waarna…hoera…ik zelf ook in staat bleek dit te kunnen doen.

Dan ontstaat bij mij overigens vaak ook nog een tweetal andere problemen, namelijk dat ik er dan zoveel aan wil toevoegen, dat het niet of nauwelijks valt uit te voeren en als ik er dan twee, drie dagen niet achtergezeten heb, ook weer vergeten ben hoe je die handelingen moest uitvoeren. Tja, het leven van een dj zonder computerinzicht is zwaar….

Grrrrrrrr...Voor het overgrote deel zullen mensen Hyves wel gebruiken voor privé doeleinden, maar vanuit een zakelijke optiek is het ook niet slecht….

Dj’s, party -organisaties en producers weten handig in te spelen op de mogelijkheden die dit platform biedt. Elk feest, elke dj-agenda en elk nieuw liedje wordt
ge-highlight naar de gezamenlijke vriendjes.
Soms is dit spammen best irri, maar anderzijds blijf je geweldig goed op de hoogte van de muzikale bezigheden van anderen.

Intussen heeft mijn platenmaatschappij Big Boss Records al een viertal platen getekend doordat producers en artiesten een linkje stuurden. Er ontwikkelt zich voor mij dus een nieuwe manier van zakendoen binnen de muziek.

Het enige nadeel van Hyves binnen mijn gezin is dat elke computer (drie intussen) hier overuren draait, ik mijn vrouw nauwelijks meer spreek en mijn dochter de hele dag roept: ‘ff w8en, ik kom zo’ (msn-taal, waar ik ook niets van begrijp).

Check voor mijn agenda en andere gekkigheid:

http://www.djrobboskamp.nl

http://djrobboskamp.hyves.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws