Wat wil je later worden als je groot bent?

redactie | 21 februari 2006
blogs

Hij weet zelf wel wat hij wil worden: piloot en beroemd. Een mooie combinatie al zeg ik het zelf. Bijna elk jongetje wil wel piloot worden, dat is niet zo gek. Alleen daarnaast wil hij nog eens een keer beroemd worden. Elk podium wat hij ziet beklimt hij, is niet bang om in de spotlight te staan, integendeel, hij vindt het geweldig. Ook wil hij graag zijn opwachting op tv maken. Ja, zijn dromen zijn vrij duidelijk en hij benoemd ze ook graag, iemand die weet wat hij wil.

Dus papa, wat wil je worden? Ja maar Noya, ik ben toch al groot? was mijn ontwijkend
antwoord. En ik ben toch al iets? Ja, maar wat wil je nu worden als je groot bent vroeg hij nog een keer. Hier moest ik wel even voor gaan zitten. Humm, wat wil ik worden als ik groot ben? Ben ik al groot? En ben ik al iets geworden? De eerste vraag is makkelijk: nee, ik ben nog niet groot. En daar ben ik eigenlijk wel blij om. Natuurlijk heb je op mijn leeftijd wel een verantwoordingsgevoel, moet ook wel met 2 kinderen en een vrouw,  baan, hypotheek, auto, buren, familie, vakanties en nog meer van die “grote mensen” dingen. Maar ik weet niet of ik ooit volwassen wordt zoals de maatschappij van mij verlangd. Ik ben daar toch een beetje huiverig voor.

Ok, door naar de volgende vraag, wat wil je worden? Ben ik niet al iets? Op de eerste
plaats ben ik papa. Maar dat telt niet. DJ? Is dat wat je altijd wilde worden? Niet echt. Iets in de bankwereld? Neuh, dacht het niet. Ik was nooit zo bezig met wat ik wilde worden. Ben door school heen gefietst met het idee, we zien wel waar we heen gaan. En eigenlijk zit ik nog steeds in dezelfde flow, dezelfde golf die me brengt op het moment waar ik moet zijn. Want ik wil helemaal niet plannen. Wie weet lig ik morgen wel onder een tram of zo. Niet dat ik flierefluitend door het leven ga, dat ook weer niet. Maar mijn leven plannen, daar ben ik niet zo goed in. Ik denk ook dat ik me prettiger voel bij het hier en nu. Dat is allemaal nog te overzien. Toch deed de vraag me goed nadenken, en dat vond ik mooi, mooi om te zien dat ik nog heel veel van onze kinderen kan leren.

Later als ik groot ben wil ik gelukkig zijn. Dat lijkt me een geweldige baan!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws