Column Ambient Daan: Fuck integratie

redactie | 3 februari 2005
blogs

Jaren later zie ik mijn Bijlmer matties nog steeds. Af en toe komen we bij elkaar om bij te kletsen, even elkaar weer te kakken zetten en een hapje te eten en een flink stuk te zuipen. De laatste afspraak dateert alweer van een tijd geleden, we zaten in een restaurant op de Zeedijk en de wijn was behoorlijk naar mijn hoofd gestegen. Ideale omgeving om kabouterpost te bestellen. Mijn maat van weleer Jose bleek ook geen maagd op dit gebied te zijn. De rest, een chinees, hindoestaan, surinamer, antilliaan, zuid-afrikaan en Hollander, waren allemaal clean gebleven en hadden stuk voor stuk goede banen. Eigenlijk beter dan ik. Tenminste, dat zeiden ze. We waren met ons cluppie toch nog goed terechtgekomen en het stigma allang ontgroeit.
Afgelopen vrijdag zag ik Jose weer. We ontmoeten elkaar bij zijn huis in de Bijlmer, reden achter elkaar naar de Mercatorbuurt (hij in zijn brandnew Peugot 406, leuk bakkie, ik in mijn lease bak) en kwamen bij zijn vrienden uit, 2 turken van glad allooi. Binnen 5 minuten zaten we weer in de auto, want hij moest voor een andere vriend even wat pillen regelen. Met zijn allen gingen ze zo naar Brussel, even stappen. Overleg over de volgende avond was nodig, want er was een kinky party in de Catacomben. Tja, wat doe je dan als Hollander? Je neemt nog een biertje (die ik trouwens zelf moest halen bij de snackbar want natuurlijk hebben die gasten alleen maar van die likeurtroep), bietst een half pilletje, zwaait ze uit en gaat naar moeders de vrouw.
______________________________
Ambient Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws