De 10 van … Ille Bitch & Unders

Partyscene Redactie | 28 april 2009
blogs

Voer voor de hongerige dansers

Platenrek, Berwick Street (Soho), London

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer dDe 10 van … Ille Bitch & Unders .

Normaliter plaatsen we in onze rubriek ‘De 10 van ...’ twee verschillende top-10’s van twee verschillende dj’s, maar aangezien Ille Bitch & U N D E R S tijdens het Circoloco-event op Koninginnedag samen draaien, houden we het vandaag bij 1 top-10, samengesteld door twee dj’s. Welke platen gaan we zeker horen in de Powerzone op Bea’s verjaardag?

1. Laurent Garnier - Gnanmankoudji (Horny Monster Mix)

Duncan en ik waren er zelf niet bij, maar Luciano draaide deze juweel van een plaat als afsluiter bij Cadenza in de WesterUnie. Wij snappen goed waarom Luciano dat deed: ijzersterke productie, uptempo warme tribialistic beats, 2 trompetbreaks en het nummer duurt laaaang! Ondanks de trompetten zal het nooit een Man With The Red Face 2 worden, desondanks zoals eerder gezegd een juweel van een plaat. Duncan heeft deze plaat wel liefs 15 minuten Live mogen aanschouwen op STRP festival waar Laurent's band hem elke minuut opbouwden tot een ware muzikale explosie! Kippenvel! De laatste 10 seconden zijn werkelijk waar perfect om de avond/ochtend of middag mee af te sluiten.

2. Manjaroo - Kat Track

Na het samenvoegen van onze platencollecties in onze nieuwe "Record Room" kwam Duncan een klassieker van de bovenste plank tegen uit het jaar 2000 van Hollands eigen Georgio Schultz. Een magische melodieuze tranentrekker die op elke avond de sfeer 10 niveaus omhoog kan tillen tot een bescheiden orgie :) ...  De break brengt de club tot rust met een rustige pad die de volledige melodie introduceert. Deze wordt vervolgens met 4 simpele crashes de club in gebombardeerd met de resterende 6 lagen. Succes gegarandeerd.

U N D E R S

3. Alex Cellar - La Palma (DJ Madskillz Rmx)

De meeste mensen kennen DJ Madskillz als houseproducer, maar wisten jullie al dat deze man ook niet geheel onverdienstelijk minimal techno kan maken? Check deze remix die hij heeft gemaakt van La Palma voor Alex Celler. Waar het origineel nog wat housey aandoet en ook een verschrikkelijk sterke plaat is, heeft Madskillz er een onvervalste bigroom-klapper van gemaakt. Minimaal, rollend, party, veel laag in de vorm van een killerbassline, dikke uitgestrekte breaks, dit is zonder twijfel een plaat die het best tot zijn recht komt op een groot soundsystem.

4. El Mundo & Satori - Spread The Word (Jagermeister Promo)

Deze bijna 11 minuten durende diepe, doch uiterst dansbare trip van twee Djordje en Pim uit Nijmegen is ontstaan uit een collaboratie met de muziekleraar van een van de jongens. Stel jezelf Dennis Ferrer's Son Of Raw voor zonder vrouwelijke vocalen maar met spoken word van een zwarte Amerikaanse priester en MET een uiterst getalenteerde toetsenist die tijdens een eeuwigdurende solo helemaal los gaat op een orgel. Zoek deze boys maar eens op op MySpace en luister naar het resultaat, geniale track. El Mundo & Satori hebben nog geen eigen werk op een label uitgebracht, echter zal dit niet lang meer duren, wat een helden!

5. Prunk Le Funk - Cirque Du Soleil

Nils Pronk aka Prunk Le Funk heeft een monster van een track gemaakt. Overal waar we deze track spelen gebeurt er precies hetzelfde, mensen beginnen spontaan te springen. Dit is overigens ook geheel logisch met een chicago-isch clap op elke tel, een ravey bassline en een uiterst vrolijk trompetje. Je kan gewoon niet stil blijven staan, onmogelijk, killer!

6. Butch & Virginia - From Above

Deze 12 minuten durende track van Butch is gewoonweg puur de liefde bedrijven en net zoals bij het bedrijven van de liefde moet je blijven uitstellen, Butch doet dat. Superfunky chunky droge percussie die je heupen van links naar rechts laten shaken met af en toe een suggestieve beweging daar tussendoor, ongelooflijk subtiel uitgevoerde details en dan die stem van Virginia, dansvloeractie, kippevel en klaarkomen gegarandeerd.

Ille Bitch7. Anthony Collins - Prism

Anthony Collins is erg goed bezig de laatste tijd, een goed voorbeeld hiervan is zijn album Doubts & Shouts op Freak N Chic. Alle tien de nummers die hierop staan zijn werkelijk waar van hoogstaand niveau. Voor ons steekt Prism er met kop en schouders boven uit. Perfect voer voor de hongerige dansers onder ons die zonder pauze willen dansen, de solide maar vooral rotsvaste tribalistic Anthony Collins-Groove staat namelijk centraal in dit nummer. Waarschijnlijk heeft hij daarom ook zelf dit nummer op nummer 1 in zijn Beatport-chart van April gezet.

8. Reboot - Mirasierra

Zoals Ille 5 sec geleden heel netjes verwoordde toen hij over de studio monitors ons beiden even wakker schudde. Ille: "Jaaa deze bedoel ik. Welke is dit?" Duncan: "Reboooooooooottttt" Ille: "Je hoort het gewoon meteen. Dit is nou een goede plaat. KWALITEIT" Een opbouwende combinatie van drumloops die met een kleine subtiele stijgende reverb opbouwt tot een rollende bass-pomper zoals alleen Reboot die neer kan leggen. Niet voor niks de nieuwe klapper van onze Duitse vrienden bij Cocoon van niemand minder dan Mr. Frank Heinrich a.k.a Reboot.

9. Kid Culture - Its Time 2 Jack

Kid Culture is een onbekende producer uit Nederland die nog niet zo lang geleden wat meer electrohouse-georienteerde nummers maakte. Ook hij heeft de nieuwe house ontdekt. Dit heeft geresulteerd in Its Time 2 Jack en jacken zal je! We kunnen deze track niet echt in een hokje duwen, is het nou house, techhouse, minimal, techno? Wel is het een superdwingende track met heerlijke loopy mannenstem met groot aandoende breaks die telkens als ie voor publiek wordt gespeeld het juiste effect heeft, iedereen los!

10. Lovebirds - Ethek (Bird's Retouch Mix)

Een vrij nieuwe release van de Lovebirds boys of girls die na de plaat Gentle op het favoriete producer lijstje zijn verschenen. Een energie bruggetje die tussen het opwarmen en de peak time goed van pas komen om de vrouwen voetjes van de vloer te krijgen. Een track die ons doet denken aan een oldschool mix van Chicago en warme deep house die eindeloos door loopt. Melodieus, vrolijk, opbouwend, vol geproduceerd met oude warme house rhodes waar zelfs mijn oma van gaat swingen :)

Wat houd jullie momenteel nog meer bezig?

Het is op het moment van schrijven/samenstellen maandag. Aangezien dat onze zondag is, doen we het een beetje rustig aan. Wij wonen sinds februari onder 1 dak en Are U Circoloco?de eigenaresse van het huis komt morgen naar Nederland om een kleine inspectie te doen, dus we zijn momenteel bezig met de zogenaamde 'clean sweep' door het huis'. Daarnaast organiseert Duncan Circo Loco, dus daar is hij vooral mee bezig. De kaartverkoop loopt goed, maar dat is geen reden om stil te zitten, de laatste loodjes wegen inmiddels het zwaarst. Er zal dus nog wat promotie gedaan moeten worden om de laatste liefhebbers over de streep te trekken! Wij zullen laat in de middag een setje doen op CircoLoco. Ook dat moet voorbereid worden, ongelooflijk veel zin hebben wij in ieder geval al wel. Sterker nog, we kunnen niet wachten!

Waar draaien jullie de komende tijd zoal?

Samen staan we de aankomende paar maanden op de volgende spots. Uiteraard nog vele andere party’s, maar niet altijd samen :)

Erg blij zijn we natuurlijk met onze spot op de Main Stage van Welcome to the Future. ERG TROTS!

29/04 - Rotzooii - Karotte, Onur Ozer, Ille Bitch & unders

30/04 - Circoloco Amsterdam - [a:rpia:r], Tania Vulkano, Reboot, Tanzmann, Peace Division, Ille Bitch & unders en meer.

30/04 - Circoloco Amsterdam After @ Studio 80 - Raresh, Mathias Tanzmann Ille Bitch & unders

03/05 - Static on The Beach - Ille Bitch & Unders

24/05 - 24HPP - Anthony Collins, Lauhaus, Kabale Und Liebe, Ille Bitch & Unders + more ..

11/07 - 4 Year Anniversary Studio 80 - Tobi Neumann, Ille Bitch & Unders

01/08 - WTTF (Main Stage) - Karotte, Radioslave, Locodice, Ille Bitch & Unders

Ille Bitch

U N D E R S

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws