Je allereerste vrijgezellenfeest plannen

Partyscene Redactie | 28 oktober 2021
events

Je beste vriend gaat trouwen! Een beetje jong nog, maar dat is zijn keuze. Ze houden van elkaar. Of jij zijn vrijgezellenfeest wil organiseren. Doen we!

Hoe gaat zoiets?

Een vrijgezellenfeest, dat klinkt behoorlijk oud. Je bent er zelf nooit op één geweest. Je vriend is de eerste in je omgeving die de stap maakt. Huisje, boompje, beestje. Ja ja. Jij kent hem op een hele andere manier.

Een feestbeest is het! Net als jijzelf. In de vriendengroep hebben jullie een codewoord. Als je helemaal los wil gaan, steek je het eerste biertje van die avond in de lucht en roep je ‘taxi naar de kloten!’ De rest antwoordt steevast echoënd TAXI NAAR DE KLOTEN!

Amsterdam als place to be

De meest legendarische party’s zijn in Amsterdam geweest. Het begint onschuldig met een biertje in het Hard Rock Café. Dan zingen in een Ierse pub. Die Engelse toeristen willen altijd weten waar het echt tof is. Soms neem je ze mee naar Supperclub of Kleurstoff. You know?

Voor tachtig euro in het handje brengt een taxi je naar je dorp terug. Het blijkt al licht te zijn als je van de achterbank rolt. Een fietser met een voetbaltas op zijn stuur kan je nog net ontwijken.

Alternatief programma

Misschien moet je het anders doen. Dat het niet een standaard stapavond wordt. Je zoekt online naar vrijgezellenfeest Amsterdam. Een arrangement neemt je een hoop werk uit handen. Grosso modo gaat het erom wat er ná middernacht gebeurt. En dat heb je toch niet in de hand.

Zo’n vrijgezellenfeest begint al  aan het eind van de middag. Dat weet je nu, want je hebt navraag gedaan bij je pa. Die heeft er al zoveel meegemaakt, zegt hij. Zijn ogen begonnen ervan te stralen. Toen oom Wim ging trouwen zijn ze ook met een groepje naar Amsterdam geweest. Toen bestonden de Roxy en de It nog. Legendarisch!

Teambuilding in de vooravond

Er gaan ook gasten mee die je niet goed kent. Een neef en een toekomstige zwager. Het lijkt je goed om iets te organiseren wat het ijs een beetje breekt. Een spel ofzo, iets wat je samen doet. En vervolgens met de hele groep uit eten. Het moet allemaal binnen een bepaald budget. Je hebt begrepen dat de bruidegom niets hoeft te betalen.

Maffe verkleedkleren

‘Komt allemaal goed!’ Je vader steekt je een hart onder de riem. Zo dadelijk ontmoeten jij en je vrienden elkaar bij de trein. De neef en de zwager komen apart. 

Je hebt wat maffe verkleedkleren voor je beste vriend. Zou hij dat wel leuk vinden? ‘Tuurlijk man, dat hoort er allemaal bij…’ Je vader is een toffe gast. Als je dit vrijgezellenfeest overleeft, ga je hem dat een keer vertellen. Taxi naar de kloten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws