Vernieuw je live dj-set met Pioneer DJ programma Rekordbox 5.1

Geert van der Klugt | 18 januari 2018
gear

Rekordbox bracht onlangs de 5.1 update uit. Het gebruik van dj-software is vaak intimiderend voor de beginner; overzicht is soms ver te zoeken in applicaties als Traktor en -Ableton. Pioneer DJ trapt tegen deze deur aan: Rekordbox heeft gebruiksgemak hoog in het vaandel staan.

 

Rekordbox 5.1: vliegensvlugge visuals

Met update 5.1 krijgen gebruikers - tegen een spotgoedkoop tarief - een gloednieuwe functie. Rekordbox is niet enkel meer een manier van plaatjes draaien; in een handomdraai voeg je nu ook visuele lyrics toe.

Tot voorheen waren visuals alléén weggelegd voor de dj die 'toevallig nog' een nummertje - van de zeldzame elektrotechnicus - had liggen. Niet langer: met Pioneer DJ Rekordbox 5.1 voeg je vliegensvlug visuele effecten toe aan je live shows.

De extensie van het basisprogramma synct de visuals automatisch met het tempo van de track. Naast weergave van algemene visuals herkent Rekordbox nu ook teksten. Een handige tool voor de gevreesde dinsdag-club-avond; een dode crowd tot leven wekken is zoveel makkelijker wanneer men mee kan zingen.

Lid worden kan vanaf 18 Januari via de website. Bij lidmaatschap ontvang je - tegen een scherp tarief - de software en -regelmatige updates.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws