Techno-maand mei

Partyscene Redactie | 2 mei 2012
headlines

Zeker vier nachten lang kan je bij ons hele vette techno in alle variaties verwachten. Dave Clarke, Robert Hood, Petar Dundov, N'to, Darko Esser en nog zoveel meer dj's komen deze maand een nachtje bij ons doorbrengen.
simplon
05 mei - Simplon invites Dave Clarke

Met Dave Clarke , Lin, Enthousiaste Gasten, Nicole Rosie, Stefan Vincent, Malbetrieb.

In 1994 bracht de zogenaamde 'Baron of Techno' een serie EP's uit, die een bescheiden doorbraak bleken. Albums en andere producties volgden, waaronder de bestseller 'World Service', en zijn roem werd groter en groter. Punk, house, soul en disco, Clarke is door de meest uiteenlopende muziekstijlen geïnspireerd. Sinds 2007 heeft Dave Clarke niets meer geproduceerd, maar zich geconcentreerd op zijn White Noise show op 3FM. Daarnaast is hij nog steeds in de grootste clubs en op de leukste festivals te vinden. De gepassioneerde Clarke leeft voor muziek. Zoals hij zelf ooit zei: "I fucking love my job". En dat is te horen.

12 mei - Simplon invites Robert Hood

Met Robert Hood , Ritzi Lee, Enthousiaste Gasten, Permutate vs Bonsjoerd.

Robert Hood, opgegroeid in Detroit met de muziek van het legendarische Motown label, is een levende legende in de techno-scene. Hij is samen met Mike Banks en Jeff Mills founding father van de groep 'Underground Resistance' en heeft zijn eigen label 'M Plant'. Die labelnaam staat voor een basic, sTripped down, raw sound en dit maakte Robert Hood tot een van de voorlopers van de minimale techno sound. Hij maakt naast droge, pure Detroit-techno ook funky techno onder de pseudoniem Floorplan, met releases als 'Funky Souls EP' en de 'Sanctified EP'.

16 mei - Many Minds

Met Darko Esser, Hogetoon & Sander Davids, Harde Baas & Sander Sittn, Deep 'N Disco Boys, David Hülsken & Ricardo van den Heuvel.

Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de campagne: 'Kinderarbeid, dat pikken we niet!'.

26 mei - Hartslag

Met Petar Dundov , N'to , Harde Baas vs Freak Strano, Taras van de Voorde, Sander Davids.

Voor Dundov is techno 'music that precedes movement'. Met zijn grensverleggende en explosieve stijl begint je lichaam spontaan te bewegen terwijl je hoofd bezig is om de complexe melodieën en hypnotiserende sounds te verwerken. N'to is een Franse techno/tech-house producer uit Marseille. Hij begon op jonge leeftijd met het spelen van gitaar. Tegenwoordig maakt hij elektronische muziek en laat zich inspireren door de minimal techno van Stephan Bodzin en James Holden. Zijn eigen stijl is verrassend innovatief met smeuïge melodieën en minimalistische ritmes.

Check voor alle info en voorverkoop www.simplon.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws