Shoeless naar Berlijn

frank | 20 juni 2012
headlinesDe Amsterdamse organisatie Shoeless trekt voor het tweede jaar in successie oostwaarts. Het feest waar je zonder schoenen danst organiseert in de club Ritter Butzke op 23 juni Shoeless Berlijn. Hierbij zullen onder andere Rauwkost, Turmspringer en Acid Pauli acte de presence geven. Voor de Nederlandse bezoekers, artiesten en acts organiseert Shoeless een busreis vanuit Amsterdam.

 
Shoeless is een gevestigde naam in het Amsterdamse uitgaanscircuit en daarbuiten. Zes jaar geleden begonnen voor minder dan honderd man in de oude kelder in Amsterdam West, inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die meerdere feesten voor duizenden bezoekers per jaar geeft op verschillende plekken in Amsterdam en sinds 2011 in de Ritter Butzke Berlijn. De altijd zeer snel uitverkochte feesten kenmerken zich tot een zeer divers publiek en vernieuwende muziek. Het dansen zonder schoenen leidt tot een bijzondere sfeer waarbij bezoekers zich vanaf minuut één op een huiskamer feestje wanen.
 
Na de vorig jaar zeer succesvolle eerste editie in de Ritter Butzke opent Shoeless dit jaar op 23 juni wederom haar deuren in de Berlijnse club. Met een line-up van namen als Peter & Pan, Geschwister Schumann, NU, Mira, maar ook Nederlandse artiesten als Aron Friedman, Rauwkost en Mike Ravelli met Miss Melera doet deze nacht niet onder voor andere Berlijnse nachten. Shoeless Berlijn begint om 24:00 uur en eindigt rond 12:00 uur.
 
De Ritter Butzke mag minder bekend zijn dan de Berghain, maar behoort de laatste jaren tot de upper-underground. De oude metaalfabriek is gevestigd in de wijk Kreuzberg en is sinds 2007 een club voor de Berlijnse fijnproevers. De club heeft de laatste jaren, ook in Nederland, flink aan populariteit gewonnen.
 
Naast het bezoek van de Berlijnse 'partymachers' zullen ook vanuit Nederland de Shoeless diehards Berlijn aandoen. Voor de Nederlandse feestgangers bestaat ook de mogelijkheid om gezamenlijk met de bus af te reizen. De bus vertrekt 23 juni om 12:00 uur vanaf Amsterdam Sloterdijk en zal rond 21:00 uur arriveren in de Duitse hoofdstad. Tijdens de busreis zullen Erin en Rus de busreizigers muzikaal vermaken. Na een diner voor alle busgangers gaan om 24:00 uur de deuren van de Ritter Butzke open en kan het feest beginnen. Uiteraard is er ook een Shoeless after op een nog geheime locatie. Na de after vertrekt de bus rond 16:00 uur weer terug naar Amsterdam. Kaarten voor de busreis zijn € 90,- en losse tickets € 12,50.
 
Line-up:

Ölfasslager
Simon Beaston, Turmspringer, Rauwkost, Aron Friedman
 
Living Room

Stevie Wonda, Geschwister Schumann (live), Peter & Pan (live), Miss Melera & Mike Ravelli
 
Hutte
Meester Moeilijk, Acid Pauli, Charles Davos, Chris Schwarzwaelder & Mira (12u)
 
Kaarten zijn via de site verkrijgbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws