Crosstown Rebels klaar voor ‘einde der tijden’

SusanneW | 24 september 2012
headlines

 
Mochten de Maya’s toch gelijk hebben met hun voorspelling van de apocalyps in december, dan zorgt het label Crosstown Rebels voor een passend slotfeestje.
 
De kalenders van de oude Maya-beschaving geven aan dat de wereld zoals wij die kennen op 21 december 2012 ‘eindigt’. Volgens doemdenkers (en Hollywood-regisseurs) zal dat gepaard gaan met rampen, dood en verderf. De Maya’s zelf waren een stuk minder pessimistisch en hadden het eerder over het aanbreken van een nieuwe tijd of levenscyclus.
 
Crosstown Rebels speelt in ieder geval grappig op de hype in, met het eerste (en ongetwijfeld niet laatste) feest op die datum. Slim detail is ook dat het feest echt tussen Maya-tempels plaatsvindt in een pretpark in het Mexicaanse Playa del Carmen, compleet met sjamanen en traditionele dansers.
 
24 uur lang kunnen bezoekers ‘Day Zero’ vieren, of ‘het begin van een nieuw hoofdstuk’, volgens labelbaas Damian Lazarus. In de line-up staan onder meer Jamie Jones, Art Department, Matias Aguayo, 3D (Massive Attack), James Lavelle (Mo’ Wax) en Trentemøller. Ook zijn er plannen om een wereldwijde Day Zero-tour op te starten. Bij de collega’s van Resident Advisor vertelt Lazarus meer over de plannen.

 
 
Website Crosstown Rebels

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws