Daft Punk-interview bij BBC Radio 1

SusanneW | 11 mei 2013
headlines


Bangalter en De Homem-Christo kwamen vrijdag langs bij radiojock Pete Tong om even bij te praten over het album Random Access Memories’.
 
Het duo was een kwartiertje op bezoek in de studio en vertelde over de totstandkoming van hun nieuwe album. Uit het interview blijkt o.a. dat het werken met een orkest op de ‘Tron: Legacy’-soundtrack voor hen de deur opende om meer afstand te nemen van machines en met muzikanten een ‘ouderwets’ studiotraject in te duiken. Verder lagen de eerste demo’s voor dit album al in 2008 klaar, maar de discorobots hebben zo'n vijf jaar(!) de tijd genomen om alle tracks tot in de puntjes uit te werken.
 
Dat de bekende namen die meewerkten aan het album ook een flinke stempel op de sound hebben gedrukt, was een bewuste keuze: Bangalter en De Homem-Christo zijn opgegroeid met Giorgio Moroder en Nile Rodgers en grote fans van Pharrell Williams en The Strokes. Helaas vertelden de mannen tot slot dat er nog geen plannen zijn voor een nieuwe tour met liveshows, maar ze werken wel (voor het eerst) aan nieuwe remixen van hun eigen tracks.
 
Je kunt het interview deze hele week nog terugluisteren.


Website Daft Punk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws