Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 10 februari 2012
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Van drum & bass in Amsterdam, old skool techno in Antwerpen, minimal en funky tech house in Rotterdam, smerige electro techno in Nijmegen, eindig je dinsdag (!!) weer in de hoofdstad voor een onvervalst potje broken beat en nu soul. Het weekend is lang!  

 

 

Wat: 10 Years of Major League.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 10 februari.

Line-up: Basher, Fabio, Grooverider, Harsh, June Miller, Pamb, Tantrum Desire, MC: Dart, MC: Proskript.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: In 2012 viert Major League haar 10-jarig bestaan. Op vrijdag 10 februari is de kick-off in de Melkweg. Speciaal voor deze avond zijn onder andere Fabio & Grooverider uitgenodigd. Twintig jaar geleden ontstond in Engeland een nieuwe sound die binnen no-time clubs in het hele land domineerde: drum 'n bass. Artiesten zoals Goldie, Grooverider, LTJ Bukem en Roni Size stonden bovenaan de charts. In 2002 zette Major League drum 'n bass definitief op de kaart in Nederland met uitverkochte feesten. Op vrijdag 11 mei is Major League wederom te gast in de Melkweg. Voor deze editie is niemand minder dan drum 'n bass grootheid Andy C uitgenodigd, waarbij hij een live show zal neerzetten.

 

Melkweg

Wat: Diepgang.  

Locatie: Toffler, Rotterdam.

Datum: vrijdag 10 februari.

Line-up: Hertz & Vibes, Kaiserdisco, Roy El Kei, Warren Fellow.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 10 februari keert Diepgang, de clubavond van Hertz & Vibes, terug in de voormalige voetgangerstunnel op het Weena. Een magische plek waar Diepgang de afgelopen 4 jaren diverse legendarische avonden heeft georganiseerd.

Na een periode van stilte is de locatie stijlvol heropend in de vorm van Toffler, een plek waar Hertz & Vibes hun clubavond graag weer voortzetten! Met een strak design, een indrukwekkend ledplafond en een loepzuiver geluidssysteem zijn alle ingrediënten aanwezig voor intieme clubavonden. Diepgang kijkt dan ook erg uit naar de hereniging met haar vertrouwde locatie.

 

 

Wat: Voltt.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 11 februari.

Line-up:

Main room: Bart Skils, Daniel Stefanik, Ricardo Villalobos, Live: Conforce

Basement: Voltt invites DeventerDubSessions: Ferdi Blankena, Ronnie Baxter, Sense Unique, Tim Woestenenk.

Entree: 24,50 euro.

Bijzonderheden: Het is inmiddels traditie geworden: de februari-aflevering met de Chileense dj-held Ricardo Villalobos. Al negen jaar verblijdt hij het Voltt-publiek met zijn gekkigheid; van geniale sets tot dweilen met de minimalistische technokraan open. Wellicht maakt dat hem, in samenwerking met z'n soms geniale platenkeuze, zo onweerstaanbaar.

Wat: Dancefair.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht.

Datum: zaterdag 11 februari en zondag 12 februari.

Line-up: O.a. Alex Kidd, Benny Rodrigues, Dyna, Kutski, Paul Hazendonk, Phil York, Simon Dunmore, Egbert (live), Secret Cinema (live).

Entree: Dagticket 35 euro / Passe-partout: 55 euro.

Bijzonderheden: Dancefair is voor iedereen die alles wil weten over ieder aspect van de elektronische muziekindustrie, uit ieder genre of stroming. Dancefair beschikt over 10 area's, waaronder een 2000m2 beursvloer en 9 waanzinnige ruimtes waar 156 Q&A's, workshops en seminars worden gegeven. Hier zul je vele succesvolle nationale en internationale dj's en producers, bekende fabrikanten, software ontwikkelaars, event organisatoren,en de beste sound engineers van Nederland treffen.

Verwacht op de beursvloer van Dancefair alle software, producer en dj gear die er nu toe doen. Van Native Instruments tot SSL, Stanton, UAD, tot Ableton Live. Dit is jouw kans om je vragen te kunnen stellen aan de ontwikkelaars, importeurs en fabrikanten, artiesten, boekhouders, webdesigners, video editors.

 

Westelijk Handelsterrein

 

Wat: Undertone.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 11 februari.

Line-up: Kadir Pelit, Sandeep, Tony Netten, Live: Minilogue, VJ: BookMark.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 11 februari komt het illustere Zweedse duo Minilogue naar Rotterdam en zal voor de allereerste keer in Nederland een drie uur durende live set ten gehore brengen. Releases van de heren op vooraanstaande labels als Traumschallplatten, Crosstown Rebels en Wagon Repair vind je standaard in de platenkoffer van elke dj. Daarnaast hebben zij het voor elkaar gekregen om hun album 'Animals' op het legendarische Cocoon label uit te brengen, iets wat maar weinig artiesten gelukt is. Minilogue treedt niet vaak op in Nederland en daarom is Undertone trots dat ze voor Rotterdam gekozen hebben. De plaats van handeling is het Westelijk Handelsterrein, één van de favoriete locaties van Undertone in de Maasstad.

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 11 februari.

Line-up:

Area 1: Blawan, Dave Clarke, Pure

Area 2: Electric G, Glenn Thompson, Martyro, Live: Doka.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Geen Planet Rose seizoen is compleet zonder minimaal 1 show van techno meester Dave Clarke. Vanavond is het weer zover en zal onze favoriete Engelse Amsterdammer iedereen weer 3 uur alle hoeken van Doornroosje laten zien met zijn compromisloze draaistijl. Hard, technisch onnavolgbaar en wars van alle trends, daarom houden Dave en Doornroosje van elkaar en zetten we de traditie vrolijk voort.

Wat: Click Site 5 Years XL anniversary.

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: zaterdag 11 februari.

Line-up: Anton Pieëte, De Man Zonder Schaduw, Delicatesse, Ille Bitch, Kaiserdisco, Makcim, Olivier Weiter, Philip Young, Remy, Sandrien, Stefano Richetta, Steve Rachmad, Technasia, Vincenzo de Bull, Wouter de Moor, Live: Arjuna Schiks, Live: Gabriel Ananda, Live: Mark Henning, Live: ONNO.

Entree: Uitverkocht (Marktplaats?).

Bijzonderheden: Op zaterdag 11 februari zet Click een verjaardagsmarathon neer in alle beschikbare ruimtes van thuisbasis Westerunie. Van zaterdagochtend 11 uur tot 7 uur de volgende ochtend gaat de Click en technoliefhebber ruim twintig uur raven op een relevante line-up zoals alleen Click die al vijf jaar in elkaar zet. Technasia, Gabriel Ananda, Mark Henning, Kaiserdisco, Steve Rachmad, Remy, De Man Zonder Schaduw, Anton Pieëte, ONNO en Sandrien zijn een aantal namen die de line-up sieren. Aangevuld met een dijk aan residents, nationale helden en buitenlandse gasten belooft het een verjaardagsfeest te worden zoals de Amsterdamse Westerunie nog niet eerder heeft meegemaakt.

Patronaat

Wat: Onderstroom.

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 11 februari.

Line-up: Flying Circus, Gary Beck, Sjeroem, Verdie, Wub.

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Op Awakenings festival afgelopen jaar was het qua weer hartstikke huilen, maar Gary Beck kreeg de handjes de lucht in. Met de stevig pompende techno die de Schot draait zal dat op Onderstroom ook wel goed komen.

Wat: Hertz.

Locatie: Club Petrol, Antwerpen.

Datum: zaterdag 11 februari.

Line-up: Aphid Noise, Darren Price, Eric Sneo, Kr!z, Paul Langley, Redhead.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: In 2012 gaat Hertz door als voortrekker van de old school techno revival. We koppelen die aan de sound van vandaag en vergeten ook de link met acid techno niet.

Wat: Jazzanova I Human Tour.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: dinsdag 14 februari.

Line-up: Jazzanova (live) feat. Paul Randolph.

Entree: 19 euro.

Bijzonderheden: Sinds hun laatste album "Of All The Things" is Jazzanova getransformeerd van dj-collectief naar een negenkoppige live band. Op dit album gooien de Duitse duizendpoten het over een Philly soul en jaren zeventig jazzboeg.

Tijdens deze “I Human” tournee presenteert Jazzanova hun nieuwe single “I Human” featuring Paul Randolph. Paul Randolph is zowel bekend van zijn solo-werk als zijn samenwerkingen met o.a. Carl Craig, Moodyman en Amp Fiddler.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum!Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws