Internationale dancescene leeft mee met Japan

Partyscene Redactie | 14 maart 2011
headlines

DJ’s in Tokyo tijdens aardbeving

De banden tussen de internationale dancescene en het land van de rijzende zon zijn hecht. En een aantal dj’s waren op het moment van de gigantische aardbeving en allesverwoestende tsunami in Japan. Even een rondje sociale media, om te checken of iedereen in orde is….

Rampspoed in Japan na heftige aardebeving en verwoestende tsunami.Op Facebook lieten Ken Ishii en Satoshi Tomiie hun bezorgde fans al snel weten dat ze de enorme aardbeving goed hadden doorstaan. Satoshi heeft familie in het zwaar getroffen Sendai, maar kreeg gelukkig bericht dat alle familieleden ongedeerd zijn.

(Takashi) Kuniyuki laat via MySpace weten zijn oprechte deelneming te betuigen aan alle landgenoten die getroffen zijn door de aardbeving en ‘geen woorden te hebben’ om zijn gevoel te omschrijven.

De in Japan woonachtige Canadese dj/ producer Rennie Foster was toevallig een paar dagen voor de gebeurtenissen naar Canada vertrokken voor een familiebezoekje, maar zocht via zijn Facebook-pagina wel ongerust contact met al Japanse familie en vrienden. Claude Young, Monika Kruse en Shinedoe zaten zelfs een paar dagen vast Tokyo, maar zijn allemaal ongedeerd.

Japanse clubs als Womb en Air hebben de afgelopen dagen alle feesten afgelast wegens de aanhoudende naschokken en de problemen met het vervoer. Nu daar ook nog eens dreigende voedseltekorten, door de regering ingeplande stroomonderbrekingen en problemen met kerncentrales bijkomen, zal het nog wel enige tijd duren voor het uitgaansleven in de Japanse metropool weer enigszins normaal wordt.

Hele dorpen van de aardbodem verdwenen na tsunami...De banden tussen de internationale dancescene (met name de technoscene) en het land van de rijzende zon zijn hecht en veel artiesten leven dan ook mee met het Japanse volk. Laurent Garnier en Sven Väth, allebei net terug van gigs in Japan, zeiden geschokt en verdrietig te zijn door het nieuws.

Ook Orlando Voorn, Dave Clarke, Alex Smoke en The Black Dog spraken de Japanners moed in. Gilles Peterson neemt vrijdag deel aan een benefiet-evenement voor de slachtoffers en de organisatie van TodaysArt heeft informatie online gezet voor donaties aan Japan.

En terwijl veel buitenlanders hun uiterste best doen om het lamgeslagen land zo snel mogelijk te verlaten, maakt Derrick May zijn reputatie als ‘technoheld’ waar en liet hij vandaag weten nog steeds van plan te zijn om over een paar dagen naar Tokyo te af te reizen en te kijken of hij de zinnen van de Japanse muziekliefhebbers toch een beetje kan verzetten.

De samenwerkende hulporganisaties hebben vooralsnog geen hulpvraag vanuit Japan ontvangen en er hebben ons ook nog geen aankondigingen van Nederlandse benefiet-avonden voor Japan bereikt. Wil je toch iets doen, dan kun je altijd doneren aan het Rode Kruis of één van de andere organisaties die zich op dit moment inzetten voor de slachtoffers in Japan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws