Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 25 februari 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Terwijl volgens de nieuwsberichten demonstranten in het westen van Libië nu in koele bloeden worden vermoord, de onrust in Ivoorkust weer toeneemt en in Nieuw-Zeeland gruwelijke verhalen over amputaties van lichaamsdelen naar buiten komen, gaan wij in Nederland het komende weekend gewoon weer dansen en drinken alsof er niets aan de hand is. Niet dat wij je een schuldgevoel proberen aan te praten hoor. Besef alleen wel hoe goed we het hier hebben. Vooral in het weekend. Have fun!

 

 

Wat: Disco 3000.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 25 februari.

Line-up:

Area 1: Antal, Danny Krivit

Area 2: I-F, Jan van Kampen

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De legendarische Danny Krivit is overgevlogen vanuit New York om in een omgetoverde Paradiso de tijden van The Loft en Paradise Garage te doen herleven. De oer-deejay Danny Krivit is van een de weinige levende dj's die de draaitafels mocht delen met Larry Levan. De bovenzaal is voor de Nederlandse koning van de Italo/Wave/Disco I-F. Danny krijgt support van Amsterdams finest Antal (Rush Hour) en Jan van Kampen (dekmantel).

 

Paradiso

Wat: Afrazoo Label night.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: vrijdag 25 februari.

Line-up: Culoe De Song, Leroy Styles, Rancido.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Afgelopen kerstavond (24 december 2010) werd de eerste Afrazoo Label Night georganiseerd in de nieuwe locatie het Pakhuis 28-29 te Rotterdam. Dit smaakte naar meer. Gezellig publiek, goede sfeer, heerlijke platen en pure liefhebbers op de dansvloer … de Afrazoo Label Night was born. Op vrijdag 25 februari 2011 staat de volgende editie ingepland. Wat kunnen jullie deze keer verwachten van Leroy Styles' labelnight?

Headliner van deze avond is Culoe De Song. Deze jonge grootmeester uit Zuid Afrika weet als geen ander wat het idee achter het label van Afrazoo is. Passie, liefde, en hart voor de muziek gecombineerd met Afrikaanse klanken. Welcome to the jungle.

Culoe De Song is slechts 20 jaar oud en heeft de wereld aan zijn voeten. De Zuid- Afrikaanse DJ wordt inmiddels gezien als een van de grootste talenten die de muziekwereld rijk is. Met een eigen stijl van house muziek waarbij zijn Afrikaanse roots onmiskenbaar aanwezig zijn, staat Culoe De Song aan de vooravond van mondiale roem.

Wat: Cadenza.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 25 februari.

Line-up: Robert Dietz, Live: Digitaline, Live: Reboot.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdagavond 25 februari staan drie zwaargewichten van Luciano's label op de Cadenza labelnight in Trouw. Of liever gezegd vier, want Digitaline bestaat uit het Zwitserse dj en producers duo Laps en Gregorythme. Hoe het ook zij, de komst van Reboot, Robert Dietz en Digitaline is reden genoeg om richting Wibautstraat te togen voor een nacht lang dansen op de betere house en techno, Vagabundos stijl.

Wat: 300MPH.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 26 februari.

Line-up:Joey Daniel, Pan-Pot, Live: Anton Pieëte.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Na een zeer dikke 'Karotte Special' en een eerste editie van 'Electric Deluxe' is het op zaterdag 26 februari eindelijk weer eens tijd voor een ouderwetse 300MPH avond. Zoals jullie gewend zijn van de Rotterdamse organisatie is er weer erg veel aandacht besteedt om de perfecte samenstelling van artiesten bij elkaar te krijgen. Speciale gasten deze avond zijn onze Oosterburen Pan-Pot, die voor de eerste keer gezamenlijk zullen optreden in de Maasstedelijke Catwalk. Ook ons eigen land is prima vertegenwoordigd want Anton Pieëte komt met een frisse live set langs en natuurlijk is ook 300MPH voorman Joey Daniel van de partij.

Catwalk

Wat: Source on Ice.

Locatie: Recreatieterrein Strijkviertel, Utrecht.

Datum: zaterdag 26 februari.

Line-up:

Mammoth: Thomas Martojo, 540 soundsystem, Joris Voorn, Speedy J,

Rhino: Olff, Kyle Hall & Floating Points, Melon

Sabre: Bert de Rooij & Dollkraut, Serge, Ricardo Tobar Live, Scuba, Surgeon Live.

Entree: 33 euro.

Bijzonderheden: Source on Ice verhuist naar recreatieterrein Strijkviertel in Utrecht. Op zaterdag 26 februari van 13.00 tot 23.00 uur wordt de winter getrotseerd met vernieuwende elektronische muziek, kleinkunst, masterclasses, circusacts en nog veel meer. De afstand tot Utrecht Centraal is zelfs nog iets gunstiger. Natuurlijk worden er van en naar Utrecht Centraal pendelbussen ingezet, maar de locatie is met de fiets en auto ook goed bereikbaar.

 

Wat: Static.

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: zaterdag 26 februari.

Line-up: Bob Nagel, Pan-Pot, Bart Skils, Alex Under.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Deze zaterdag een portie vol swingende rollende techno in de Westerunie! Wie bekend is met Alex Under, weet dat deze van origine Spaanse held garant staat voor een stevig avondje dansen. En dan zijn we er nog niet, naast Alex Under zullen de heren Pan-Pot uit Berlijn ook act de présence geven. Pan-Pot is van alle markten thuis, van diepe sexy minimale house tot beukende techno. Hun dj sets staan erom bekend dat het vol gas gaat naarmate de set vordert en de Westerunie is met zn rauwe industriële inrichting dan ook de ideale plek. Samen met Bob Nagel en Bart Skils is deze Static editie er dan ook één om je vingers bij af te likken. Ass shaking techno!

 

 

DoornroosjeWat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 26 februari.

Line-up: Function, James Ruskin, Regis, Sandwell District

Area 2: Daan Anders, Ivano Tetelepta, Moritz Creutz

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Eindelijk is ie er dan, het meer dan langverwachte album Feed Forward van het Sandwell District collectief en label. En het was het wachten meer dan waard, want we moeten ons wel erg vergissen als we hier niet te maken hebben met een dieper dan diepe mijlpaal voor het genre. Waarschijnlijk zal het een highly collectable vinyl only release blijven, maar je weet maar nooit met de enfants terribles van de hedendaagse techno. Regis, Function en Silent Servant zijn al vele, vele jaren voor geen gat te vangen en stronteigenwijs. En daarom dus graag geziene gasten in Doornroosje, naar eigen zeggen een van hun favoriete clubs om te spelen. Ze nemen goede vriend James Ruskin mee voor een hele avond vol vertier. James is in bloedvorm, heeft zijn label Blueprint in 2010 doorgestart en is nog altijd genadeloos en compromisloos achter de decks.

Wat: PRSPCT & Classified.

Locatie: Bibelot, Dordrecht.

Datum: zaterdag 26 februari.

Line-up: Aphrodite, Pamb & Harsh, Thrasher, MC dart .

Entree: 9,00 euro.

Bijzonderheden: 'The Godfather of Jungle' komt naar Bibelot! DJ Aphrodite (aka A Zone of DJ Aphro) is drum'n'bass en jungle dj en producer. Samen met Micky Finn runt hij het label Urban Takeover. Als één van de eerste drum'n'bass producers is DJ Aphrodite toonaangevend voor het genre.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws