Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 10 september 2010
headlines

WEEEEEEEKEND!!!!

Stiekem bidden wij op een zonnige zaterdag op het strand van Scheveningen als de crème de la crème van de Duitse deephousescene beachclub Naturel aandoet. Tien uur lang zullen Ame en Dixon de betere, hypnotiserende houseplaten op je afvuren.

Daarnaast biedt de partyagenda de komende dagen voldoende jolijt. Wat te denken van Joey Beltram in Doornroosje, Metro in Tivoli of de nieuwe eclectische dj-held uit Engeland: Brackles in de Melkweg? Go for it!

 

 

Wat: Format

Locatie: Club Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 10 september.

Line-up:  

Air 1: Juan Sanchez, Sebo K., Guido Schneider ‘live’, Juan Sanchez

Air 2 hosted by Plak: KlapSandwich, De Kleine Raver, Jaime Frias

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 10 september gaat Format ondergronds. Een basement party ver onder Nieuw Amsterdams Peil aan de Amstelstraat, in de sferen van donkere Berlijnse krochten en Detroit ‘warehouses’. Guido Schneider: een coryfee van het Poker Flat label gaat op 10 september live optreden. Daarbij schieten superlatieven natuurlijk te kort. De Berliner house van Sebo K. gaat vooraf aan deze show. En natuurlijk, zoals het een goede gastheer betaamt, zal Juan Sanchez de nacht openen en afsluiten in AIR 1.

AIR 2 is het domein van de Plak crew. Deze organisatie geeft, naar eigen zeggen, “vrouwvriendelijke house feesten” in de Kring. Hun dj´s zijn vooral bekend bij de underground beatfreaks die de illegale parkraves bezoeken. Je kunt het clubseizoen niet beter in luiden dan bij Jaime Frias, De Kleine Raver en het duo KlapSandwich te blijven plakken in AIR 2. Er mag op blote voeten gedanst worden.

Catwalk

Wat: Undertone.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 10 september.

Line-up: Silent Waters, Kadir Pelit, Pascal FEOS, Sandeep vs Joey Daniel, Jeng Do vs Libra.

Entree: 1o euro.

Bijzonderheden: Pascal FEOS zit momenteel middenin zijn worldtour van zijn album 'Terrabong' en had gelukkig nog ruimte in zijn drukke schema voor een bezoek aan de Rotterdamse techno tunnel! Degene die aanwezig waren bij GZG op Koninginnedag weten dat hij kan rocken als geen ander!

Naast dat deze avond in het teken staat van de Worldtour van Pascal FEOS viert Kadir Pelit deze avond ook zijn verjaardag evenals Silent Waters.

Wat: Sonic Warfare - Applepips night.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 10 september.

Line-up: Met: Peverelist, Brackles, Komonazmuk, Cinnaman, DJ+. 

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Het Britse Apple Pips label onder de vlag van Sonic Warfare. Dit wordt een dubstep avond zoals je van Sonic Warfare in de Melkweg verwacht!

Factory10

Wat: Herr Zimmermann.

Locatie: Factory 10, Rotterdam.

Datum: zaterdag 11 september.

Line-up: TanzMan, Adriano Canzian - Live, Fraulein Z.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Vanaf Zaterdag 11 september keren de Herr Zimmerman clubnachten maandelijks terug in de Factory 010 (10th floor Maassilo) in Rotterdam.

De eerstkomende Herr Zimmerman clubnacht belooft direct al een spectaculaire tanznacht te worden, met ditmaal als speciale internationale artiest, niemand minder dan Adriano Canzian.

Adriano Canzian is één van de meest extravagante techno-electro performers

in Europa! Hij is bekend en geliefd vanwege zijn opvallende live performances en karakteristieke eigen sound - Producerend op o.a. Space Factory en Gigolo Records!

Wat: Planet Rose.

Datum: zaterdag 11 september

Line-up:

Grote zaal: Joey Beltram + Peter van Hoesen - live + more tba

Kleine zaal: Tragmadat + Adjust + Seiko - live + SF AllStars - live + Minotaur Electronics vs Analog Resistance vs Marc Tims - live

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Joey Beltram stond vanuit Brooklyn, New York aan de wieg van de ontwikkeling van harde variant van de techno en speelde een meer dan cruciale rol in de erkenning van het genre. Wie herinnert zich ‘Energy Flash’ niet? Na 20 jaar klinkt deze track nog steeds fris op de vloer. Vele albums en singles op onder meer Tresor, Transmat, Traxx later heeft Beltram nog niets aan kracht en energie ingeleverd. Wij geven hem vanavond ruim de tijd voor zijn techno-college.

Een van de namen die in 2010 ongelooflijk buzzt is die van de Belg Peter van Hoesen. Niet zo gek, want met Entropic City (verschenen op zijn eigen Time 2 Express label) leverde hij een dijk van een album af, die aan het eind van het jaar in menig jaarlijstje terug te vinden zal zijn. Onze eigen technolegende Pure past geen ander in dit rijtje technocoryfeeën.

De kleine zaal is het domein van analogue lovers en synthfreaks. Elk jaar host Synthforum de kleine zaal tijdens een Planet Rose en vanavond is het weer zover! Verwacht veel gebliep, gepiek en geknor maar ook de mooiste warme strings, electro, techno.

GEM SessionsWat: Innervisions

Locatie: Naturel, Scheveningen

Datum: zaterdag 11 september

Line-up: Ame & Dixon 10 hours

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Jeroen Verheij aka Sectet Cinema draait eens niet aan de knoppen. Dat laat hij komende zaterdag maar liefst 10 uur lang over aan deephouse-grootmeesters Ame en Dixon, tijdens de laatste zomereditie van GEM Sessions. Is er een betere manier om het strandseizoen af te sluiten? Don’t think so. Tickets uit de voorverkoop zijn uitverkocht, maar er zijn 100 toegangsbewijzen achter gehouden door Naturel. Moet je er wel om 18:00 uur zijn.

Wat: Rauw.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 11 september.

Line-up: Rauw: Don Rimini, Motor (Live), Joost van Bellen

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Ook deze editie van RAUW vuurt Joost van Bellen weer een ongenadig harde mix van electro, acidhouse en discopunk op je af. Uit Parijs komt Don Rimini (Mental Grooves Records) met een perfecte mix van electro, house, techno en een vleugje hip-hop. Uit de Dim Mak-stal komt MOTOR met een live set. Het duo toerde vorig jaar met Depeche Mode, begin dit jaar kwam het nieuwe album 'Hyper Machine' uit. Tot slot draait ook Rauw-opperhoofd Joost van Bellen zijn zorgvuldig gecoiffeerde snor vanavond weer flink uit model!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws