Minus en Raster-Noton bundelen krachten

Partyscene Redactie | 19 november 2009
headlines

‘Een laboratorium van geluid’

Minimalisten opgelet: Richie Hawtins Minus en het avant-gardistische electronicalabel Raster-Noton bundelen hun krachten in het nieuwe ‘Container-project’.

ContainerWe zagen hem al hard uit zijn plaat gaan op de dansvloer tijdens de Raster-Noton showcase op Sonar dit jaar, dus dat Hawtin nu aanstuurt op een collaboratie van zijn eigen Minus met dit collega-label zat er dan ook dik in. Op 26 november treffen artiesten van beide labels elkaar bij de WMF in Berlijn onder de titel ‘Container’, voor een stukje live-improvisatie in beeld en geluid.

Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat Hawtin de RN-artiesten op zijn pad treft. Al in 1999 werd hij door één van de labelbazen van het experimentele electronicalabel, Carsten Nicolai, gevraagd om een bijdrage te leveren aan diens 'New Forms’-album/ project. De twee labels zeggen veel overeenkomsten te zien in elkaars muzikale filosofie en affiniteit met minimalistisch design, waarbij ze altijd ‘een hoge standaard in geluid en visuele presentatie nastreven.’ Een nieuwe samenwerking hing dan ook al een tijdje in de lucht, maar het duurde uiteindelijk toch tien jaar voor dit plan nu uitgevoerd wordt.

Tijdens de ‘Container’-avond willen Minus en Raster-Noton een experimenteel platform van interactie neerzetten. De focus ligt op de overlappende ideeën van beide labels. In dit ‘laboratorium van geluid’ verzorgen Richie Hawtin, JPLS, Carsten Nicolai en Olaf Bender (de tweede labelbaas van RN) de muziek, terwijl Hawtins broer Matthew, Ali Demirel en nibo de visuals voor hun rekening nemen. Vooralsnog alleen in Berlijn, maar als we het persbericht mogen geloven zit een vervolg in de planning als de avond succesvol verloopt.

Website Minus

Website Raster-Noton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws