Alle Lowlanders verzamelen!

Partyscene Redactie | 20 augustus 2009
headlines

Drie dagen los in de polder

Nog maar een paar uurtjes en dan kunnen de eerste kampeerders terecht op het Lowlandsterrein. Vrijdag barst het driedaagse feest bij Biddinghuizen weer in volle hevigheid los. Ben jij er klaar voor?

 

Lowlands 2009Je kunt komend weekend je hart weer ophalen in de tijdelijke ‘stad in de polder’ met films, theater, dans, literatuur, comedy en vooral heel erg veel muziek.

Helemaal tot rust komen bij de klanken van Bon Iver, stuiteren bij The Gaslamp Killer, een lesje bezinning van filosoof Bas Haring, headbangen bij Faith No More, je shizzle laten nizzlen door Snoop Dogg, billen schudden bij Buraka Som Sistema, scheuren met Squarepusher of los gaan op DJ Koze: de mogelijkheden zijn eindeloos en vervelen is geen optie.

Martyn (draait vrijdag van 23:00 tot 00:30 in de X-Ray) heeft er in ieder geval al veel zin in: “Ik heb één keer eerder op Lowlands gedraaid. Als ik me goed kan herinneren was dat in de India tent in 2001 - het was een late set (van 3 tot 5)- maar de hele tent was vol tot het bittere einde! Was een geweldige ervaring.. Dit jaar ben ik alleen op vrijdags op het festival aanwezig. Jammer want ik had heel graag Grace Jones, Maximo Park en Fever Ray gezien. Ik ga wel proberen iets mee te pikken van Clark en Grizzly Bear; twee acts op het Warp label die erg mooie dingen maken! En natuurlijk de X-Ray met The Gaslamp Killer en Mala, waar ik veel van verwacht!”

Ook Melon (draait vrijdag van 00:00 tot 02:00 in de India) is er helemaal klaar voor:

"Lowlands is en blijft één van de meest bijzondere festivals omdat je je echt in een andere wereld/stad begeeft waar je van alles kunt beleven. Nergens anders vind je zoveel verschillende mensen met verschillende achtergronden, die in harmonie een paar dagen lang leven en feesten.

Drie dagen los in de polder.Zelf ben ik er sinds 2005 ieder jaar bij geweest en heb ik veel bijzondere momenten meegemaakt; van een lange back2back sessie met Ricardo Villalobos, de hilarische sfeer in de 24-uurs tent, tot het opwarmen voor Roison Murphy. Maar mijn absolute hoogtepunt is toch wel mijn dj-set in de Bravo na de Scissor Sisters en voor Josh Wink in 2006. De tent stond al ramvol (inclusief rijen om de tent heen) toen ik om 22:30u begon. Als eerste plaat zette ik een remix van mezelf op die net uit was en toen ik de bass eruit draaide, telde duizenden mensen

de kicks mee totdat ik de bass er weer in gooide, wat tot een euforische moment leidde. Als dat geen kippenvel is!!!

Helaas ben ik dit jaar alleen op vrijdagavond aanwezig omdat ik de volgende dag een nieuwe editie van Ratio? in de Watergate/ Berlijn heb. Ik heb dus niet veel tijd om ander dingen te bekijken, maar ga zeker proberen om iets van The Juan Mclean en de dubstep van Martyn mee te krijgen en blijf natuurlijk plakken om lekker op Dixon te dansen, naar mijn idee één van de beste dj's van Europa. Wel heel erg jammer dat ik zondag Snoop Dogg ga missen..."

Technoveteraan Speedy J is ook weer van de partij (draait zaterdag van 03:00 tot 05:00 in de Bravo): "Dit jaar wordt mijn vijfde keer op Lowlands en ik heb de eer de Bravo af te sluiten op de zaterdag. Ik heb Lowlands zien groeien van klein Nederlands festival tot het enorme evenement dat het nu is. Te veel hoogtepunten om op te noemen, maar een leuke herinnering was om met een paar honderd man op Underworld springen in een driekwart lege tent, nog voor hun doorbraak in ‘93 of ‘94. Lowlands is wat mij betreft het leukste festival van Nederland; superstrak georganiseerd, mega gezellig en altijd dik feesten! Heb er zin in! Ik ga zeker Moderat checken en ben ook benieuwd wat 2000 And One gaat doen.”

Nuno dos Santos, die met vier gigs verspreid over alle dagen zo’n beetje de resident-dj van Lowlands begint te worden, was eerder deze week al druk bezig met het uitzoeken 'Kaartlozen' worden opgevangen door 3voor12 en het Patronaat.van zijn platen. Naast al zijn eigen gigs heeft hij een hele waslijst vol artiesten die hij wil zien: “Wie ik zeker niet ga missen zijn Bon Iver, Beirut, Grizzley Bear, Gaslamp Killer, Clark, Selah Sue, Martyn, Rusko etc etc.. en dat is alleen nog maar de vrijdag!”

En natuurlijk lopen er veel programmeurs van Nederlandse podia rond -in de eerste plaats om te genieten- maar natuurlijk ook om misschien nieuwe artiesten en bands te spotten. Adriaan Muts van het Patronaat: “Lowlands en zijn publiek hebben net zo'n gespleten persoonlijkheid als ik; de metal van Opeth staat er zij aan zij met Tim Exile en Little Boots. Daarnaast bevalt het me altijd prima een paar dagen in de wereld die Lowlands heet te leven... Ik ga zeker kijken bij Metric (meesterlijk laatste album en een spetterende liveshow), Faith No More (dé band van de jaren 90 is terug!) en Drums Of Death (afbreken voor gevorderden)."

Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen: niet getreurd! Ook dit jaar doen de collega’s van 3voor12 het hele weekend uitgebreid verslag vanaf Lowlands met video’s, foto’s, interviews en tweets via hun website (en iedere avond een samenvatting op tv). Wil je niet thuis zitten dan verzorgt het Patronaat ook nog eens ‘opvang voor de kaartlozen’ met een speciale editie van de Los-avond. Op ‘Lowlos!’ komen alle tunes van jouw favoriete Lowlands-artiesten voorbij (23:00- 04:00/ 5 euro/ Studenten gratis).

Ben je wel in het bezit van een kaartje, vergeet dan niet het blokkenschema uit te printen, zodat je jouw favoriete artiesten niet mist. En dan snel op naar de polder voor drie dagen feest!

Website Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws