Baan kwijt? Dan word je toch gewoon dj!

Partyscene Redactie | 21 april 2009
headlines

DJ-scholen floreren door kredietcrisis 

Na ons sceptische verhaal over de DJ Vakschool in Zuid Holland vorige week, blijkt nu dat de uitbundige Miss Smile misschien wel een hele goede reden heeft voor die enorm brede glimlach: werkeloze slachtoffers van de kredietcrisis blijken namelijk massaal aan het dj-en te slaan…En dat is kassa!

 

'Opeens heb je het: je wordt dj!'Althans, als we de New York Times mogen geloven. Bij een bezoekje aan dj-school ‘Dubspot’ in het uberhippe stadsdeel Manhattan, stond er namelijk nogal wat ongebruikelijk ‘dj-talent’ achter de decks. Van een voormalige juwelier en een ontslagen techneut tot de PR-medewerkster die op het punt staat om haar baan te verliezen: allemaal denken ze het nu te gaan maken als dj.

Voor een cursus van vijf maanden mag je wel eerst even $1695,- neertellen, maar de eigenaar van Dubspot verzekert je dat je daarna beslist betaalde gigs binnen kunt slepen, met wel $1000,- fee per optreden. Dit vooruitzicht klinkt veel ‘nieuwe werklozen’ blijkbaar (letterlijk) als muziek in de oren, want Dubspot zag het aantal aanmeldingen in het afgelopen jaar verdubbelen. Ook zijn collega’s van de New Yorkse ‘Scratch DJ Academy’ zagen het aantal nieuwe cursisten met 18 procent groeien.

Nou is er natuurlijk niets mis met een beetje dagdromen. Maar een 51-jarige juwelier, die net na 23 jaar trouwe dienst is ontslagen en heel vroeger ook al wel eens een plaatje heeft opgelegd, voorhouden dat hij binnen een paar maanden een gevierde en goed betaalde dj zal worden, is wel heel erg cru. Ook krijgen de cursisten waarschijnlijk niet mee dat de gemiddelde club net zo hard lijdt onder de crisis en dus behoorlijk zal moeten snijden in de programmering en de fees...

Ons advies: ‘don’t quit your dayjob just yet’ en mocht je helaas al ontslagen zijn, zoek dan –alsjeblieft- gewoon een nieuwe dayjob.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws