Love2Party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 20 februari 2009
headlines

Het is weer weekend

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

LogicWat: Straight Up Jazz.

Locatie: Watt Rotterdam.

Datum:vrijdag 20 februari.

Line-up:Leroy Rey, Logic vs. Easton Davy, Lesley Nielsen (live).

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Na de succesvolle editie van Straight Up Jazz in Watt met Gilles Peterson en dj Marc Mac neemt de Amerikaanse turntabelist DJ logic plaats achter de draaitafels. DJ logic vormt een begrip in de hedendaagse hiphop en rare groove scene en slaat moeiteloos de brug tussen hedendaagse jazz varianten, hiphop en dusty rare grooves. Zijn voorliefde voor improvisatie stond aan de basis voor zijn virtuoze scratch techniek en leidde hem via de hiphop sample cultuur naar Jazz en funk. Hierbij vormen de draaitafels slechts het instrument waarmee hij door middel van innovatief gebruik van scratch techniek en dynamisch beat mixing een nieuwe dimensie toevoegt aan zijn deejaysets. Hij wordt hierin bijgestaan door beeldend kunstenaar Easton Davy, die live schildert op de muziek van DJ logic en afgewisseld door live intermezzo's van Leslie Nielsen. Wicked Jazz sound resident Leroy Rey zal de avond muzikaal openen en afsluiten.

Website: Watt

 

 

FuseWat: Minus Label Night

Locatie: Fuse, Brussel

Datum: zaterdag 21 februari.

Line-up: Room 1: Ambivalent, Geiser (live), Troy Pierce. Room 2: Deg.

Entree: voor middernacht 5 euro. Na middernacht 10 euro.

Bijzonderheden: Het is dat Brussel bepaald niet naast de deur ligt, want anders zouden we de technoclub van België wel wekelijks kunnen bezoeken. Maar om de zoveel tijd moet je het ritje naar de stad van Manneke Pis, het Atomium en de Grote Markt gewoon bezoeken. Met een clubje vrienden in de auto. Benzinekosten delen en voor twaalven naar binnen. Dan ben je vaak nog goedkoper uit dan een bezoek aan een reguliere Nederlandse club met een internationale dj-gast. Hoe dan ook: zaterdag kunnen de minimal technoheads hun hart luchten met een aantal artiesten uit de Minus-stal.

Website: Fuse

Click ExprezzWat: Click Exprezz

Locatie: Westerunie, Amsterdam

Datum: zaterdag 21 februari.

Line-up:Joel Mull, Michel de Hey en Secret Cinema.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Zonder schaamtegevoel reizen rasechte Rotterdammers Michel de Hey en Jeroen Verhey aka Secret Cinema naar 020 voor een optreden in de Westerunie. Maar de nieuwe club op het terrein van de Westergasfabriek, een industriële locatie vol beton- en staalconstructies, leent zich natuurlijk prima voor een potje knalvuurwerk uit Rotterdam en Stockholm. De Zweedse dj/producer Joel Mull is ook van de partij.

Website: Westerunie

Electric DeluxeWat: Electric DeLux @ Klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 20 februari.

Line-up:Adam Beyer, David Labeij, Deadbeat, Joseph Capriati, Raudive, Speedy J, Tim Nieburg.

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: De award voor beste beuktechno line-up dit weekend gaat ongetwijfeld naar de Melkweg. Tenminste, als het aan Adam ‘boem boem’ Beyer en Speedy J ligt. Gelukkig bezorgen Tim Nieburg en David Labeij de beuktechno-liefhebbers ook enkele rustmomenten, anders is het niet uit houden. Alles daartussen, van sfeervolle house tot funky techno, komt uit de platentassen, cd-mappen en kastjes van Deadbeat, Joseph Capriati en Raudive.

Website: Melkweg

BootlegWat: Intergalactic FM · On All Frequencies

Locatie: Bootleg DJ Café

Datum: zaterdag 21 februari.

Line-up: Baz Reznik, David Vunk, Dr. Phlox, I-F, Iamelectron, Legowelt, Mark du Mosch, Odessa, Pametex, Roberto Auser, Rude 66, Stentec, Syncom Data, TLR. Live: Unit Moebius

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Het Rotterdamse Bootleg DJ Café bestaat deze maand alweer 10 jaar, en dat wordt groots gevierd. De hele maand februari staan er feestjes op het programma waarvoor speciale artiesten zijn uitgenodigd. Met aanstaande zaterdag een fraai elecltro-affiche, waaronder nationale electro-trots Inter Ferrence en een heleboel net zo getalenteerde artiesten van eigen bodem die zowel De Unie als Bootleg DJ Cafe op stelten gaan zetten.

Website: Bootleg DJ Café

DeurzakkersWat: Carnaval

Locatie: De Kadans, Maastricht.

Datum: zondag 22 februari.

Line-up:Funktastic, Mr. Saiben, Krizz, Monte Christo, Jochem, Pepe Linan, TC Brain

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Natuurlijk mag een carnavalsfeestje in dit Weekendoverzicht niet ontbreken. Eigenlijk is elk cafeetje in het Zuiden des lands gezellig, maar in het Maastrichtse De Kadans worden de Nederlandse hits gemeden als kiespijn, en wordt de polonaise ingezet op de house en technoplaten van o.a. Funktastic, Mr. Saiben, Krizz, Monte Christo. ‘Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen!’

Website: De Kadans

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws