Martyn brengt zielenheil

Partyscene Redactie | 10 oktober 2008
headlines

Martyn, da's pas fijn!

Een klein 'feel good'-berichtje op de blog van de Rotterdamse dubstep producer Martyn: zijn diepe industriële baslijnen zijn niet alleen erg geschikt voor de dansvloeren, maar hebben ook nog eens een rustgevend en positief effect op probleemjongeren.

Martyn achter de decks met zijn muzikale maatje Appleblim, tijdens Sonic Warfare in de Melkweg.Martyn ontving onlangs een bericht op zijn MySpace van een jeugdwerker over een muziekproject, opgezet voor jongeren die grote kans lopen om dakloos te worden. Met dj- en mc-lessen probeert deze sociaal werker de risicojeugd van de straat te houden. De muzikale voorkeur van de kids ligt vooral bij ruige grime, wat regelmatig tot spanningen en scheldpartijen binnen de groep leek te leiden.

Op zoek naar een alternatief, zette de jeugdwerker ‘Natural Selection’ van Martyn op en al snel veranderde de sfeer in de groep. De gemoederen kwamen tot rust en de jongeren raakten echt met elkaar in gesprek over de problemen die ze in het dagelijks leven meemaakten. Wij wisten natuurlijk al lang dat Martyn’s ‘dubstepno’ een positief effect op de luisteraar heeft, maar dit is toch een leuke opsteker uit de praktijk voor de Rotterdammer.

Wil jij de muzikale kunsten van Martyn ook wel eens aan den lijve ondervinden, dan moet je nog even geduld hebben, aangezien hij momenteel door de Verenigde Staten toert. Wel brengt hij de komende maand releases uit op Tectonic, Warp en het Britse label 3024, die op korte termijn op zijn MySpace te beluisteren zullen zijn.

Martyn's blog en MySpace.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws