Love2link week 28 en 29

Partyscene Redactie | 14 juli 2008
headlines

Muzikale bytes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes, filmpjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen in cyberspace. In deze Love2link gaan we terug in de tijd naar de Summer Of Love, blijken bejaarden gek op Italo disco en kwamen we interviews tegen met Greg Wilson, Loco Dice en Peverelist.

 

Het twintigjarig jubileum van de dance (en dus de verjaardag van de ‘Summer Of Love’ in 1988) leek in eerste instantie nogal geruisloos aan de wereld voorbij te gaan. Maar inmiddels beginnen de eerste compilatiealbums en themafeestjes toch op te duiken. Ook het Britse label Defected laat van zich horen en vroeg The Shapeshifters om de acidklassieker ‘Chime’ van Orbital uit 1990 in een nieuw jasje te steken. Van de bijbehorende video maakten ze een mini-documentaire met beelden van de eerste Britse acid warehouseparties. Even terug in de tijd:

 

Wil je meer lezen over de verjaardag van de dance, kijk dan ook eens bij de buurtjes van partyscene, waar nightlife reporter van het eerste uur, Mick Boskamp, blogt over de twee Summers Of Love van 1968 en 1988.

Dat je nooit te oud bent om te genieten van elektronische muziek bewijst deze Spaanse dance-oma, in een promo van het T-Shirt Festival in Valencia. De dame op leeftijd kwam in aanraking met electronica tijdens een Kraftwerkconcert, trekt ambient en Jeff Mills erg goed, maar houdt toch het meest van Italo disco: “Mi gusta la musica!”.

Dan terug naar het heden: het nieuwe album van Flying Lotus, ‘Los Angeles’ is in juni uitgekomen. Op de minisite van het album staat de lekker flauwe game ‘Destroy’ waarin je vage buitenaardse wezens moet afschieten. Erg geschikt om je even af te reageren op de maandag.

Londen had afgelopen weekend de primeur van de opening van de eerste ecologisch verantwoorde club. In Bar Surya wordt gewerkt met wind en zonne-energie en zijn er toiletten, die niet met water maar met lucht doortrekken. De grootste aanwinst is een dansvloer die de dancemoves van het publiek omzet in energie, waarmee de club voor ongeveer 60% voorziet in de eigen electriciteitsbehoefte.

En tot slot kwamen we natuurlijk weer wat interessante interviews tegen: Benga die uitlegt hoe hij een track opbouwt (video), de favoriete filmsoundtracks van het exotica-duo Quiet Village, en verder Gregor Tresher, Marcel Dettmann, Peverelist, Greg Wilson en Loco Dice.

 

 Heb jij ook een leuke link, zet ‘m dan hieronder in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws