Miami Winter Music Conference 2008

Partyscene Redactie | 13 februari 2008
headlines

Bienvenido a Miami

Dat Benny Benassi er vandoor is gegaan met de Grammy die natuurlijk voor Carl Craig bestemd was, lijkt nog maar weer eens te bevestigen dat Amerikanen de ballen verstand hebben van dance. Zonder al te veel verwachtingen gluurden we dus in de programmering van de Miami WMC, die deze week bekend werd gemaakt.

 

Gelukkig heeft Miami ook veel pluspunten: zon, zee....Wat is toch het probleem met dance in de States? Het genre ontwikkelt zich aan de andere kant van de oceaan maar nauwelijks. Simpele, makkelijk te verteren piemeltjeshouse en trance blijft de Amerikanen blijkbaar mateloos boeien en aandacht voor andere, experimentele soorten elektronische muziek is bijna niet te vinden; zelfs niet op zo’n uitgebreid evenement als de Winter Music Conference. De line-ups van dit jaar lijken dan ook bijna een kopie van 2007 en de ‘Benny Benassies’ overheersen opnieuw de programmering.

De aankondiging van de panels nodigt ook al niet onmiddellijk uit tot verhitte discussies. Met algemene titels als ‘muziek’ (duh), ‘innovaties in productietechnologie’, ‘radio’, ‘de buitenlandse markt’ en ‘clubcultuur’ (hebben ze die dan in de VS?) zouden wij toch liever de zon en de poolparties opzoeken en een bezoekje brengen aan de Record Collectors Show (op zaterdag 29 maart) of de DJ Spin Off (op woensdag 26 maart), waar nieuw talent zich een ongeluk zal gaan mixen in de categorieën ‘beat matching’ en ‘scratching’.

De Miami Winter Music Conference zal dit jaar plaatsvinden van 25 t/m 29 maart. Een overzichtje van de grootste feesten:

... nog meer pluspunten.Ultra Music Festival

met op vrijdag 28 maart: Tiesto, Justice, Erol Alkan, Deadmau5, Carl Cox, Danny Tenaglia, Ritchie Hawtin, Josh Wink, Rabbit in The Moon, The Crystal Method, BT, Steve Lawler, M.A.N.D.Y, Digitalism Live, MSTRKRFT en Boys Noize.

En op zaterdag 29 maart: Underworld, Paul van Dyk, Erick Morillo, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Pete Tong, Sander Van Doorn, Calvin Harris, Enur, Carl Cox, MOBY, David Guetta, Fedde Le Grand, Sasha & John Digweed en anderen.

MN2S (vrijdag 28 maart): met o.a. Fedde Le Grand, Todd Terry, Tom Novy, Mark Farina, Joey Negro, Bodyrox, Joe T. Vannelli, Kaskade, Martin Solveig, Brian Tappert, Jon Cutler, Johnny Fiasco, Outwork, George Morel, Jay-J, Jamie Lewis, Outwork, Ian Pooley, Tedd Patterson, Halo, John Julius Knight, Eddie Thoneick, DJ Heather en PA& Darryl D'Bonneau.

De genomineerden voor de International Dance Music Awards en de line-up voor de Award Show op donderdag 29 maart zijn nog niet bekend gemaakt. Voor meer informatie over de traditionele marathonset van Danny Tenaglia, de line-ups van de South Beach Sessions en het op één hand tellen van feestjes die wel een experimentele line-up durven neer te zetten, kun je hier terecht.

Website Miami WMC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws