Geen afterparties meer op Ibiza

Partyscene Redactie | 9 januari 2008
headlines

La bala is door la églesia.

Oftewel, de kogel is door de kerk: geen afterparties meer op het Spaanse feesteiland Ibiza. Basta met die gevaarlijke drugszombies die, volgens het eilandbestuur, de straten van de Balearen 's ochtends vroeg massaal onveilig maken.

Nooit meer dansen tot de zon opgaat in Space...In september brachten we je al op de hoogte van de onheilspellende plannen van de gezagsdragers op Ibiza. Ibizia Voice meldt deze week dat het voorstel om de openingsuren van de clubs drastisch terug te brengen, nu definitief is aangenomen door het eilandbestuur.

Dus geen feesten meer tussen zes tot twaalf uur ’s ochtends. Daarmee komt een einde aan de welbekende Space-concepten ‘We love…’ en ‘In bed with Space’ en ook DC 10 zal zijn populaire Circo Loco-feesten van de maandagochtend naar een later tijdstip moeten verhuizen.

De verantwoordelijke wethouder gaf nog maar eens aan dat ze het niet ‘reëel’ vond dat mensen 24 uur per dag kunnen feesten. Zij schetste een beeld van hordes partypeepz die, zwaar onder invloed van verboden middelen, massaal door de straten van San Jose trekken en daarbij voor chaotische taferelen zorgen. Volgens Ibiza Voice klopt deze beschrijving van geen kant en zal de nieuwe regelgeving zelf voor veel problemen gaan zorgen.

Zo verwacht men een wildgroei van illegale feesten, met veel meer overlast dan de gereguleerde feesten ooit hebben opgeleverd. De clubbers zullen namelijk niet zomaar ineens verdwijnen. Ook lijkt het erop dat de verhoudingen tussen toeristen en de politie, na een al niet zo’n prettige zomer in 2007, verder zullen verslechteren.

Tenslotte zal de veiligheid er niet beter op worden met clubbers die, al dan niet dronken, met de auto het hele eiland over gaan crossen, op zoek naar dat ene afgelegen illegale feest. Voor de feestgangers die tijdens zo’n party onverhoopt in de problemen komen, zijn er op dat moment uiteraard ook geen hulpdiensten in de buurt.

Al met al belooft het bepaald geen nieuwe 'summer of love' te worden op Ibiza in 2008.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws