Love2partys releaseoverzicht

Partyscene Redactie | 14 september 2007
headlines

Verwachte cd’s om in de gaten te houden

De zomer (lees: komkommertijd) is nog niet eens voorbij, of de stroom verzamel- en studioalbums komt behoorlijk op gang. Deze week in het releaseoverzicht nieuwe te verwachten releases van o.a. Layo & Bushwacka!, Chateau Flight, Roisin Murphyen LCD Soundsystem.

Het Britse tech-house duo Layo & Bushwacka! zijn naar Rio afgereisd om een dubbel-cd op te nemen voor de Global Underground-serieHet Britse tech-house duo Layo & Bushwacka! zijn naar Rio afgereisd om een dubbel-cd op te nemen voor de Global Underground-serie. Het mixalbum ligt 1 oktober in de winkel en bevat bijdragen van o.a. Henrik Schwarz, Lil’Luois & The World, Martin Buttrich en Marshall Jefferson.

Op maandag 15 oktober ligt Overpowered, het tweede album van voormalig Moloko-zangeres Roisin Murphy, in de winkel. Vier dagen later treedt ze samen met Groove Armada op in de Heineken Music Hall. Werkte de zangeres op haar vorige soloalbum samen met producer Herbert, deze keer nodigde ze Seiji (Bugz in the Attic), Richard X en Andy Cato (Groove Amada) uit in de studio.

Alweer een opmerkelijke artiest die een editie van de Fabriclive-serie voor zijn rekening gaat nemen. Dit keer James Murphy and Pat Mahoney van LCD Soundsystem. 15 oktober komt hun mixalbum uit met tracks van o.a. Chic, Donald Byrd, Daniel Wang en natuurlijk de LCD’ers zelf. Hoezo een gevarieerde mix?

Op 21 september verschijnt de dubbel-cd Piece Work van de in Berlijn woonachtige Britse producer Ewan Pearson. Er staan 21 remixen op die hij de afgelopen zes jaar Op maandag 15 oktober ligt Overpowered, het tweede album van voormalig Moloko-zangeres Roisin Murphy, in de winkelmaakte voor o.a. Franz Ferdinand, The Chemical Brothers en Playgroup.

Rijzende technoster Gui Boratto is niet alleen een goede producer, aan de tracks te zien op zijn eerste mixalbum blijkt ook zijn fijne dj-smaak. De man die één de beste technoalbum van dit jaar maakte (‘Chromophobia’, red.), mixt via de software van Ableton tracks van o.a. Jamie Anderson, The Field, Sascha Funke en SuperMayer. ‘Addicted to Volume 2’ komt over een maand uit.

Na uitstekende afleveringen van M.A.N.D.Y., Jesse Rose en Dixon, buigt het Franse duo Château Flight (Gilbert Cohen en Nicolas Chaix) zich over een mixalbum voor de Body Language-serie. De cd bevat tracks en remixes van o.a. Westbam, Henrik Schwarz, I:Cube (alter ego Nicolas Chaix) en natuurlijk Château Flight zelf.

Rijzende technoster Gui Boratto is niet alleen een goede producer, aan de tracks te zien op zijn eerste mixalbum blijkt ook zijn fijne dj-smaakHet debuutalbum, getiteld Safari, van de Zweedse houseproducer Mikael Nordgren alias Tiger Stripes komt 1 oktober uit. De cd, uitgebracht door het herrezen Amerikaanse houselabel King Street, bevat tracks afkomstig van eerder vinylreleases. Kerri Chandler, Hanna Hais en Jerome Sydenham verleenden hun medewerking aan het album.

Na onder meer Kings of house, Kings of techno en Kings of disco komt eind deze maand de dubbelaar Kings of Electro uit, samengesteld door Playgroep en Alter Ego. Verwacht dit keer geen foute electro-house-riedeltjes die veel Nederlandse jocks graag draaien, maar een selectie echte electro-knijters, afkomstig van o.a. Model 500, Kenny Larkin, Dopplereffekt, Robert Hood en Plastikman.

Houd je favoriete dancesite in de gaten voor cd-recensies van bovengenoemde artiesten. Meer opmerkelijke (mix)albums volgende keer in ons releaseoverzicht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws