Planet Rose viert twaalfjarige bestaan

Partyscene Redactie | 18 januari 2007
headlines

Doornroosje pakt uit

Planet Rose viert dit jaar het twaalfjarige bestaan in vaste thuisbasis Doornroosje. Een unicum voor een Nederlandse clubavond. traditiegetrouw geeft Planet Rose de hele maand januari feestjes met verschillende speciale edities, ondergesplits in diverse muziekgenre's. De komende twee weekenden staan o.a. dj Yellow, Chateau Flight en Dave Clarke op de planken van Doornroosje in Nijmegen.

dj YellowAfgelopen weekend stond minimal techno centraal met Alex Under en Damian Schwartz op de playlist. Komend weekend wordt nog meer de diepte opgezocht met de heren van het Franse label Poussez! Op dit label verschijnen sinds 2003 de prachtigste deephouse en psychedelische emotechno-releases. De levende Franse houselegende en Poussez!-labeleigenaar dj Yellow is sinds vier jaar weer eens in Nederland te bewonderen.

Label buddies GilbR en I:Cube, oftewel Chateau Flight, brengen solo en gezamelijk hun platen aan de man via het beroemde deephouse-label Versatile. Onlangs verscheen op Dixon's Innervisions het schitterende 'Baroque'. Verwacht mooie house met uitstapjes naar Mutant Discotech en ambient, want de heren zijn niet voor een gat te vangen.

Als klapper op de vuurpijl geeft Chateau Flight zijn eerste Nederlandse live-optreden. Planet Rose-programmeur Darko Esser complementeert de line-up in de grote zaal tijdens deze speciale avond. In de kleine zaal viert Arctic Boogie een eigen verjaardagsfeest met cult live-act Legowelt, CBS kopstukken Tako & G-String en residents Endfest & Javar.

Dave ClarkeHet is traditie dat op de slotavond van de verjaardagsmaand van de Planet Rose-special een grootheid zijn opwachting maakt. Dit keer is dat Dave Clarke. Door zijn vermogen om techno, electro, hiphop en zelfs new wave tot een nieuw geheel te maken en zijn uitzonderlijke mix-skills, is Dave Clarke al meer dan een decennium een veelgevraagd DJ en producer. De sets van Dave Clarke behoren dan ook tot de beste in de 12 jarige geschiedenis van Planet Rose Special.

Dave wordt ondersteund door de New Yorkse muzikale duizendpoot Abe Duque, die door de jaren heen een geheel eigen technosound heeft ontwikkeld die met een been in de acid en house staat. Altijd swingend en funky, maar ook onvoorspelbaar. Perfect voor een verjaardagsfeestje dus.

Pure, een van de Godfathers van de Planet Rose Special LL, en het elk jaar wisselende Planet Rose Special Allstars DJ team, spuiten de slagroom op de muzikale verjaardagstaart. Meer dan genoeg reden om in een van de komende weekenden naar Nijmegen af te reizen.

Doornroosje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws