Vijfde album 4Hero in aantocht

Partyscene Redactie | 8 december 2006
headlines

Play With The Changes eind februari in de winkel

Marc Mac en Dego McFarlane alias 4Hero hebben de laatste tracks voor hun nieuwe album afgerond. Hun vijfde studioalbum in zeventien jaar hoeft alleen nog maar afgemixt te worden. De cd getiteld Play With The Changes, met bijdragen van Ursula Rucker, Lady Alma, Jody Watley en coproducties van Bembe Segue en Kaidi Tatham, ligt eind februari 2007 in de winkel.

Producers Marc Mac & Dego McFarlane aka 4Hero brengen volgend jaar hun vijfde album uitMarc Mac en Dego McFarlane ontmoeten elkaar in 1988. Beide heren draaien voor een Londens piratenradiostation. In 1989 richten ze 4Hero op. Hun eerste album In Rough Territory verschijnt in 1991. De jazzy drum & bass, broken beat en nu-soul van opvolger Parallel Universe is vaak te beluisteren op de BBC dankzij radio-dj Gilles Peterson. Hij tekent het duo op zijn label Talkin’ Loud, waarop ook de albums Creating Patterns, Two Pages en een remix-cd daarvan, Interpretations, verschijnen.

Laatste wapenfeit van 4Hero op cd is ‘The Remix Album’, een dubbelaar vol remixen die verschillende artiesten van 4Hero maakten en 4Hero-remixen van verschillende artiesten. Want remixen is ook wel aan het Londense duo besteed, getuige uitstekende bewerkingen van o.a. Nuyorican Soul, Goldie en zelfs The Jackson 5. Een uitstekende discografie, waaraan binnenkort een nieuw studioalbum kan worden bijgeschreven: Play With The Changes. 

4Hero

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws