Flirten voor de lol

Partyscene Redactie | 25 mei 2010
headlines

Flirten hoort er voor veel twintigers gewoon bij. Ben je er niet helemaal in thuis, dan is er hier advies.

Zes op de tien twintigers flirt vooral voor fun (59%) en in mindere mate om een relatie aan te gaan (43%). Vaker dan mannen flirten vrouwen onschuldig en zonder bijbedoelingen (63%). Online flirten wordt steeds populairder; een kwart van de twintigers flirt naast real life ook via instant messengers en een op de vijf zet zijn sociale netwerken in. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bacardi door Future Foundation onder 500 Nederlandse twintigers. Om de jongvolwassenen een handje te helpen met de beste flirtadviezen, hebben Bacardi Razz en Bacardi Limón de rechterhand van flirtkoning ‘Hef’ weten te strikken voor de nieuwe online campagne.

Don Juhand

‘Don Juhand’ is het zat de ‘rechterhand van’ te zijn en start vandaag zijn eigen carrière met flirtadviezen op www.talktothehand.nl. Op dit online platform geeft Don Juhand naar zijn grote voorbeeld Hef tips voor tijdens het uitgaan, de eerste date of de beste openingszin. Liefhebbers kunnen de tips voor zichzelf houden, doorsturen naar vrienden of posten op social media.

Partner of niet, een kwart van de Nederlandse twintigers vindt dat flirten hoort bij een goede stapavond; de kroeg of club is daarmee de populairste flirtspot (62%), gevolgd door een eettentje (33%). De overgrote meerderheid (80%) kiest hierbij voor een speelse aanpak. Hoewel een goede flirt spontaan ontstaat (77%), is de aanpak vooraf bekend. De top 3 aanpak van twintigers:

1.         Benader de ander met een lach (82%)

2.         Gebruik een simpele, casual ‘Hi’ (72%)

3.         Trek de stoute schoenen aan en introduceer jezelf kort (62%)

Een agressieve of vooruitstrevende aanpak blijkt no-go (72%). Ook blijkt flirten op de werkvloer (9%) of flirten om indruk te maken op vrienden (7%) taboe.

Hoewel mannen en vrouwen ongeveer even ‘flirterig’ zijn (respectievelijk 35% en 33%), verwacht een op de drie vrouwen dat de man de eerste stap zet. Echter, de dames geven de heren weinig credits voor hun moed: slechts 12% vindt het bewonderenswaardig als hij het initiatief neemt, terwijl 20% van de vijf mannen een initiatiefrijke vrouw wel bewondert. Duidelijk is dat een goede flirt verder gaat dan alleen het uiterlijk. Voor 43% van de vrouwen is de humor van een man de belangrijkste reden om met hem te flirten (43%), terwijl mannen denken dat hun verschijning het belangrijkste is.

 

Check ook www.talktothehand.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws