Sensation 10 jaar in Nederland

Partyscene Redactie | 18 februari 2009
headlines

In het eerste weekend van juli brengt ID&T voor de tiende achtereenvolgende keer Sensation naar de Amsterdam Arena. Om dit jubileum te vieren en om tegemoet te komen aan de grote vraag naar toegangskaarten uit binnen- en buitenland, staat de show voor het eerst in haar bestaan twee avonden achter elkaar in Amsterdam. Op zowel vrijdag 3 als zaterdag 4 juli kan het publiek aanwezig zijn bij het acht uur durend spektakel. Met het thema Wicked Wonderland neemt Sensation de bezoekers mee op een avontuurlijke reis vol mysterieuze en sensuele geheimen en ontdekkingen. Binnenkort hier meer over, in een uitgebreid interview met Duncan Stutterheim, die sinds januari weer met vrouw en kinderen in Nederland woont.

Duncan en Lisca Stutterheim

Black, voorheen Sensation Black, wordt helemaal los gekoppeld van Sensation. Aangezien er slechts twee vergunningen per jaar zijn bij de Arena, is er geen plek meer dit jaar voor Black. In 2010 wordt het evenement voor hardere muziekstijlen opnieuw georganiseerd. Er zijn reeds gesprekken met de Ziggo Dome, ook in Amsterdam Zuidoost. Deze locatie wordt eind 2010 afgerond, en Black zou dan ook niet in juli maar in september plaats gaan vinden.

Het bestlopende internationale dance product van Nederland en stokpaardje van ID&T en Duncan is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heuse night life experience met internationale allure, waarbij performances, muziek, acrobatiek, dans en vuurwerk centraal staan. Door een strikt nageleefde witte dresscode wordt ook het publiek onderdeel van een indrukwekkend decor. Ook zal er vanaf dit jaar op een meer groene manier worden gewerkt bij de energie verslindende evenementen, zodat volgens Duncan ‘de feestschuld enigszins wordt afgekocht’.

Sensation

Na de première in Amsterdam begint Sensation aan een nieuwe wereldtournee. Momenteel staan er 15 landen op het tourschema met shows in onder meer Madrid, Kopenhagen, Sao Paulo, Praag en St. Petersburg. Net als afgelopen oud en nieuw staat Sensation ook op 31 december weer in Düsseldorf en Melbourne. De volledige internationale agenda is te vinden op www.sensation.com. Landen als Engeland, Noord Amerika en veel landen in Azië staan binnenkort ook op de agenda. De voorverkoop voor Sensation Amsterdam begint 28 maart 2009 via www.ticketonline.nl.

Sensation

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juli 2009

Amsterdam ArenA

Prijs: vanaf 69,-

21.00 uur – 06.00 uur

Dress code: White

www.sensation.com

Interview Duncan in 2008 op Partyscene en bij Het Gesprek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws