Cruisen langs de boulevard

Partyscene Redactie | 8 september 2008
headlines

cruisen

Gepimpte Fiat Panda’s met zes spoilers, spinners en heel slechte muziek uit de speakers: vaker wel dan niet aan de boulevard. Hoe je wel moet cruisen? Ga de deur niet uit zonder deze tips:

1. Regel een paar hot wheels. Vraag die goede vriend met Hummer of je zijn auto een keer mag lenen. Nu kun je in stijl langs de boulevard rollen. Geen vrienden met Hummers? Niet getreurd, je huurt er al één voor honderd euro per uur.

2. Muziek is natuurlijk essentieel als je cool wilt zijn tijdens het cruisen. Die ene zomerhit is altijd goed. Mocht die echt te erg zijn, dan ben je helemaal the man met ‘Just Cruisin’ van Will Smith.


3. Goed gezelschap is net zo belangrijk als een mooie auto. Zeker als je een cabrio rijdt. Zorg dat je alleen de allerknapste mannen en vrouwen meeneemt. Dan heb je zelfs in een minder mooie auto nog bekijks.

4. Blijf rustig rijden. Cruisen is zien en gezien worden. Wat je dus nooit moet doen is keihard gas geven.

5. Plan je route van te voren. Zoek uit wat de goede spots zijn om even te stoppen of waar je mooie mensen tegenkomt. Het is namelijk niet zo gaaf als je partner in crime met een kaart van de betreffende badplaats voor zijn neus zit.

6. Kijk ’s ochtends naar het weerbericht. Als het regent vind je geen kip op het strand.

cruisen_wge

7. Zorg dat je een mooi horloge om je (linker)pols hebt hangen. Als je in een Hummer rijdt met je arm quasi nonchalant uit raampje en er hangt geen mooie klok aan, kan dat raar over komen.

8. Denk ook een beetje aan de tijd. De weg langs de boulevard is op sommige momenten net zo druk als de A12 op maandagochtend. Alhoewel filerijden snelheidtechnisch gezien wel goed is om te cruisen, blijft het natuurlijk irritant.

9. Stop bij zebrapaden, want dat scheelt een boete van negentig euro en je kunt gelijk even wat lekkere types spotten.

10. Neem een flesje water mee. Als je al uren aan het rondrijden bent, droog je uit. Denk er ook aan dat de politie graag alcoholcontroles houdt op en rond om de boulevard. Een fuik in cruisen met te veel drank op? Niet cool.

(Tekst: Justin Verkijk)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws